Au pădure, dar nu sunt lăsaţi să ia lemne de foc

Situație disperată printre localnicii din comuna Bengești-Ciocadia. Aceștia au cerut ajutorul autorităților locale după ce reprezentanții Ocoalelor Silvice Novaci și Polovragi refuză să le marcheze lemne pentru iarnă. Oamenii se gândesc cu groază la faptul că oricând se poate răci vremea și vor muri de frig în case. Primarul Victor Geogia nu-și explică atitudinea reprezentanților de la ocoalele silvice și a cerut sprijinul autorităților județene.

Zeci de familii din Bengești-Ciocadia se gândesc cu groază la ziua în care iarna își va intra în drepturi, iar ei nu sunt pregătiți pentru acest lucru. Oamenii nu au lemne de foc, nu din cauza problemelor financiare, ci din vina ocoalelor silvice din Novaci și Polovragi. Dacă primarul le acceptă cererile prin  care solicită să taie lemne din pădurea pe care au documente, pădurarii refuză să le marcheze invocând diferite motive, care nu sunt acceptate de autoritățile locale.

Sătenii aflați în această situație cer sprijin disperat primarului. „Comuna Bengești-Ciocadia are două ocoale. Deși oamenii au titluri de proprietate de ani buni, reprezentanții Ocolul Silvic Novaci nu vor să le marcheze lemne. Aceștia spun că proprietarii nu au pădurea delimitată sau nu au contracte de pază. Ar trebuie să facă tot posibilul să le dea lemne oamenilor, pentru că este obligația lor să facă acest lucru, dacă e proprietatea cetățenilor. Eu văd o rea voință din partea inginerului care răspunde de zonă. Ar trebui să le dea lemne oamenilor pentru că eu nu vreau să am probleme în comună, să moară oamenii de frig la iarnă cu copiii în casă și pădurea lângă ei”, a declarat Victor Georgia.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: