Inginer profesor cu 22 de cărţi scrise, într-o casă socială din Târgu Jiu

A lucrat ca inginer în armată, a fost cadru didactic la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Brașov, a publicat 22 de cărți cu previziuni economice, iar acum a ajuns în grija statului. Este vorba de Luminița N., o femeie de 51 de ani, care acum locuiește la Casa Iris din Târgu-Jiu. Aceasta a ajuns să trăiască dintr-un ajutor de șomaj și speră să-și găsească un loc de muncă. Mai mult decât atât, de zeci de ani încearcă să intre în posesia unui case naționalizate, pe care o are în centrul municipiului Târgu-Jiu, iar apoi se va apuca din nou să scrie.

Luminița are 51 de ani și până în 2011 părea să aibă o viață liniștită și fără probleme. A lucrat ca inginer în armată, iar apoi a îmbrățişat activitatea de profesor universitar la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Brașov. În paralel cu activitatea de la universitate, femeia a scris cărți cu previziuni economice, dar și despre strategii de relansare economică pentru România. A reușit să publice nu mai puțin de 22 de cărți. Nu s-a gândit la vremea aceea că soluțiile economice pe care le pune pe hârtie nu o pot ajuta în viața de zi cu zi. Pentru că facultatea la care preda a rămas fără studenți, și-a pierdut locul de muncă și atunci a început declinul. Nu şi-a mai permis locuinţa cu chirie, aşa că femeia și-a petrecut ultimii doi ani prin centre de protecție socială din Brașov, iar acum a ajuns la Târgu-Jiu. „Am fost profesor universitar, nu au mai fost studenți la facultate și am rămas fără loc de muncă. Am lucrat și în cadrul armatei, ca ingineră. Acum primesc ajutor de șomaj și sper să-mi găsesc un loc de muncă în Târgu-Jiu. Sunt scriitoare și am publicat până în acest moment peste 22 de cărți. Nu am mai publicat nimic în ultima vreme pentru că aștept să văd ce voi rezolva și să mă așez la locul meu, ca să pot scrie. Eu am scris despre previziuni economice și strategii. Am preferat această soluție socială pentru că suntem în era în care trebuie să cedăm. Trebuie să vedem și care este realitatea. Sistemul de proiecte economice nu mai merge în țara asta. Condițiile sunt foarte dure în țara asta și de aceea toți au migrat în străinătate”, a spus Luminiţa N.

Are două case naţionalizate

Este ultima beneficiară venită la Casa Iris. O aduce la Târgu-Jiu o casă naționalizată pe care o are în centrul municipiului și pentru care se luptă de zeci de ani. Acum are promisiunea autorităților că va intra în posesia ei. „Eu sunt ultima venită în centru pentru că momentan nu am unde să stau. Am o casă naționalizată în Târgu-Jiu, chiar în centru și nu am putut intra în această locație de zeci de ani. Am promisiuni de la primărie și de la poliție că într-o zi voi putea să intru în această casă. Aici sunt mulțumită de condiții, dar vreau să am casa mea. Am rămas fără locuință din 2011, când am fost evacuată din casa de la Brașov și de atunci am stat cu chirie și în centre sociale. Pentru că nu am mai avut alternativă, am venit la Târgu-Jiu ca să rezolv problema de aici și actele. Sunt mulțumită că am sprijinul organelor abilitate de aici de la Târgu-Jiu. Vreau să vă spun că am două case naționalizate și nu pot intra în niciuna. Una este în Târgu-Jiu și cealaltă în Brașov”.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: