De ce nu vin investitorii în comuna Borăscu

Comuna Borăscu, la fel ca alte multe localități din județul Gorj, duce lipsă de investitori. Din punctul de vedere al primarului Constantin Țucu, o comună fără investitori este o comună săracă, asta pentru că edilului îi este destul de greu să se descurce numai cu banii colectați din impozitele și taxele locale.

Autoritățile locale din comuna Borăscu fac eforturi pentru a atrage investitori în comună. Primarul este conștient că numai în felul acesta comuna se poate dezvolta și a făcut tot posibilul să aducă în localitatea pe care o conduce oameni cu bani dispuși să facă aici o mică afacere prin care să creeze locuri de muncă, dar care să contribuie și la bugetul local. „Localitatea Borăscu duce lipsă de investitori, deși am dat anunțuri și am făcut publicitate în anumite publicații de profil. Am făcut o prezentare a comunei chiar în limba germană alături de alte comune din Gorj și am făcut o descriere a domeniilor în care se poate investi. La noi, la Borăscu, ar merge bine ceva bazat pe creșterea animalelor, dar și pe turism. Spun turism pentru că avem aici Mănăstirea Dealul Mare, unde atunci când sunt sărbători vin sute de credincioși chiar și din alte județe. Panorama care se vede de la mânăstire este una de vis. Când este senin se vede Filiașul și chiar Turnurile de la Ișalnița”, a precizat Constantin Țucu.

Un italian ar vrea să facă o plantație de pomi fructiferi

În acest moment se poartă discuții cu un posibil investitor străin. Este vorba de un italian care vrea să dezvolte în zonă o plantație de pomi fructiferi. „A venit un italian care este interesat de 50 de hectare de teren ca să facă o plantație de pomi fructiferi. Acesta studiază bine terenul pentru că nu vrea să se arunce așa și să nu-i meargă bine. Ar fi interesat și de vegetație forestieră pentru exploatare”, a precizat primarul din Borăscu.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: