Au pierdut primăriile la limită. Vezi cine!

Localitățile gorjene Bărbătești, Berlești, Văgiulești, Arcani, Urdari, Bălești, Săcelu au fost cele în care bătălia pentru fotoliul de primar a fost una crâncenă. Primarii în funcţie au pierdut la mustață scaunele de edili. Sunt situaţii când au pierdut la diferenţă de zece voturi. Ba mai mult,după aceste alegeri un candidat din Bărbătești a obținut un singur vot, cel mai probabil al său.

Rezultatele alegerilor locale din 10 iunie arată un scor strâns în unele localități ale Gorjului pentru funcția de primar. Unii au fost învinși cu foarte puține voturi, iar alții și-au recâștigat fotoliile destul de greu. Cel mai elocvent exemplu este la Bărbătești, unde primarul Sorin Ștefănescu de la PDL a pierdut alegerile cu doar 11 voturi, primăria din această localitate fiind câștigată de  Adrian Mangu de la USL, cu 354 voturi. Din primar Sorin Ștefănescu a devenit consilier local. Primărița din Berlești, Maria Dumitrașcu, a scos un nou mandat destul de greu, devansându-l pe contracandidatul său cu doar 22 de voturi. Maria Dumitrașcu de la USL și-a reînnoit mandatul cu 623 de voturi, în timp ce Iulian Berlescu de la PDL a primit de la locuitorii comunei 601 voturi. Scor strâns și la Primăria Arcani, unde doar 34 de voturi i-a despărțit pe primarul Vasile Popescu și pe Daniel Drumen. Candidatul UNPR-ului, Vasile Popescu, care a obținut 412 voturi, era cât pe aci să fie învins de candidatul USL-ului, Daniel Drumen, care a primit 378 de voturi. În aceeași situație s-a aflat și primarul USL-ului Aristică Paicu din Bălești. Acesta a scos un nou mandat la o diferență mică de voturi față de Mădălin Ungureanu de la PRM. Între cei doi s-au aflat doar 36 de voturi, scorul fiind de 1492 la 1456. Comuna Urdari a fost recâștigată de Mihai Calotă, care s-a înscris în USL cu 703 voturi. Pe locul următor, la o distanță de doar 55 voturi s-a situat Ilie Merișor din partea PD-L, cu 648 de voturi. Diferență de doar 64 de voturi și între primarul Constantin Pârjol și Constantin Văcaru de la Văgiulești. De asemenea, la Novaci Dumitru Leuștean a învins-o pe directoarea spitalului din zonă, Eufimia Dumitrescu, cu 322 de voturi diferență.

Un schimb a avut loc și la Primăria Săcelu, unde primarul Ion Voica de la UNPR a fost învins de consilierul local Florin Jurebie cu 66 de voturi. Cu cele 369 de voturi Voica va ocupa un post de consilier local la primărie. Viorel Nicolescu, fostul primar de la Padeș, va primi un post de consilier după ce a pierdut primăria cu aproape 400 de voturi. Aici postul de primar i-a fost atribuit lui Mihai Troacă de la PD-L, ce a primit 1545 de voturi. Primarul Costel Buzianu din Tismana a fost băut de Marian Slivilescu d la PP-DD, diferența dintre cei doi fiind de 374 de voturi.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: