Au plătit 40 000 de euro columbianului Acosta dar nu plătesc jucătorii români!

Conform unor dezvăluiri făcute de antrenorul echipei ACS Viitorul Târgu Jiu, clubul ar fi rezolvat problema interdicției la transferuri, deși până acum nu a anunțat nici un nou transfer. Antrenorul Călin Cojocaru a spus că ACS Viitorul tocmai a achitat cei 40 000 de euro unui fost jucător pe care nu l-a plătit în urmă cu doi ani, Felipe Acosta, jucător pe care acesta l-a pregătit și la Pandurii, care l-a cedat apoi gratis către ACS Viitorul.

Echipa originară din Vâlcea, care s-a antrenat și a jucat în ultimii ani pe la Oradea, Petroșani sau Severin, și care în acest sezon a jucat la Târgu Jiu și apoi la Severin, a avut, încă din luna septembrie a anului trecut, o interdicție la transferuri pentru neplata unui jucător străin. 

Era vorba de o sancțiune de la FIFA pentru neplata jucătorului Felipe Acosta, care a câștigat litigiul și s-a impus o interdicție la transferuri pentru ACS Viitorul. Între timp, clubul lui Nicolae Sarcină ar fi plătit datoria respectivă, de 40 000 de euro, conform spuselor antrenorului Călin Cojocaru, întrebat de acest aspect în cadrul unei emisiuni de la Radio Infinit. „Nu mai avem interzis la transferuri, a fost acea problemă care s-a rezolvat pentru că domnul Sarcină a fost mereu lângă noi și ne-a susținut și cred că și autoritățile ar trebui să fie lângă domnul Sarcină pentru că dumnealui bagă banii personali la echipă”, a dezvăluit antrenorul timișorean referitor la datoria de 40 000 de euro pe care clubul lui Sarcină a plătit-o columbianului Felipe Acosta.

În același timp, alte astfel de sancțiuni mai pot apărea, pentru că ACS Viitorul e cunoscut ca un club care nu a plătit jucătorii actuali sau care au plecat recent de la echipă, dovadă foarte multe procese pe litigii de muncă și plata drepturilor salariale pe care ACS Viitorul le are la instanțele din Gorj, dar și litigiile cu jucătorii de la comisiile FRF, tot pentru neplata salariilor. 

Despre datoriile către jucători, antrenorul Cojocaru a recunoscut, în cadrul aceleiași emisiuni, că acestea există dar Nicolae Sarcină le va achita: „Nu evit acest subiect sau răspunsul, nu pot să spun că e un paradis dar domnul Nicolae Sarcină tot timpul a rezolvat problemele financiare și a fost aproape de noi. Ne-a susținut mereu și ne va rezolva și problemele financiare”. 

Informațiile oferite de antrenorul Cojocaru par destul de ambigue pentru că nu precizează exact ce datorii sunt sau de câte luni sunt jucătorii neplătiți. Oricum, în trecut, neplata jucătorilor a fost o practică des întâlnită la ACS Viitorul, dovadă și desele greve ale jucătorilor atunci când antrenori au fost Flavius Stoican ori Florin Stângă, în urma acelor greve jucătorii reușind deblocarea plății salariilor

Vizualizări: 808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: