Au primit ilegal subvenţii pentru angajarea şomerilor

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au identificat două firme care au încasat nelegal de la Agenţia de Şomaj suma de 270.935 lei. În cauză au fost înaintate acte de sesizare penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii masurilor ce se impun.

Urmare unor verificări efectuate în colaborare cu I.P.J. Gorj – Serviciul de Investigare a Fraudelor în cadrul Planului comun de acţiune privind reducerea incidentei muncii nedeclarate (acţiunea „MUNCA LA NEGRU”), au fost identificate doua societăţi comerciale din comuna Padeş, care în perioada anilor 2008 – 2012 au încheiat contracte cu A.J.O.F.M. Gorj prin care se obligau să angajeze forţa de muncă provenită din rândul şomerilor, care să fie folosită pentru execuţia de lucrări şi prestări servicii.

Analizând evidenţele contabile ale celor două societăţi comerciale, s-a constatat că în perioada cât au beneficiat de subvenţii din partea A.J.O.F.M., angajaţii proveniţi din rândul şomerilor au fost angajaţi doar in mod fictiv (pe hârtie), fără ca aceştia sa fie folosiţi pentru prestaţii, neexistând înregistrate venituri realizate prin utilizarea lor efectiva. Mai mult, nu toate sumele obţinute sub formă de subvenţie au fost înregistrate în evidentele contabile.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: