Au primit peste 2000 de cărţi dar nu au ce să le transporte

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” a primit o donaţie de peste 2000 de volume în franceză însă nu au cu ce să le aducă de la Bucureşti. Conducerea intenţionează să înfiinţeze o secţie de limba franceză, cu sprijinul unei fundaţii din Franţa. Conducerea bibliotecii caută sponsori care să asigure transportul cărţilor de la Otopeni la Târgu Jiu.

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu Jiu va deschide, în luna mai, prima Secţie de carte în limba franceză din judeţul Gorj, dacă va reuşi să aducă tona de carte de la Bucureşti. Acest lucru va fi posibil ca urmare a unei donaţii făcute de Fundaţia „Bibliotheques Mediatheques Francophones”. „Fundaţia din Franţa ne-a impus condiţii minimale pentru a beneficia de cărţi: să le aşezăm într-un spaţiu separat, să avem mobilier adecvat şi să le punem la dispoziţia publicului. Aşa că cititorii noştri vor putea să-şi perfecţioneze cunoştinţele în limba franceză. Această secţie va deservi în special elevilor şi studenţilor care studiază limbi străine”, a declarat Alexandra Andrei, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Se caută un mijloc de transport

Conducerea bibliotecii caută un sponsor care să asigure transportul donaţiei de la Bucureşti la Târgu Jiu. “Donaţia, care cuprinde aproximativ o tonă de carte, va pleca din Franţa în jurul datei de 9 aprilie şi va fi transportată cu avionul până la Otopeni. De aici va trebui să o aducem la Târgu Jiu cu mijloace de transport proprii. Încercăm să găsim un sponsor care să ne asigure transportul deoarece ne-ar costa circa 4 milioane de lei aducerea cărţilor la Biblioteca Judeţeană, sumă care înseamnă foarte mult pentru noi în aceste condiţii de criză”, a declarat Alexandra Andrei, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Paul de Maillard, preşedintele fundaţiei franceze, a cerut conducerii bibliotecii să găsească un nume pentru noua secţie de carte. “Le vom propune, prin scrisori informatice, ca Secţia de carte în limba franceză să se numească Victor Hugo deoarece este o personalitate foarte cunoscută şi de către ei. Secţia va fi inaugurată, în prezenţa reprezentanţilor fundaţiei, în jurul datei de 9 mai, la aproximativ o lună de la sosirea donaţiei”, a mai precizat Alexandra Andrei.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: