Efectul „Colectiv”: Amenzi de 60.000 lei la Târgu Jiu

Un control al autorităţilor a scos la iveală o serie de nereguli grave în cluburile, barurile şi discotecile din municipiul Târgu Jiu. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a aplicat amenzi usturătoare în urma controalelor efectuate la nivelul municipiului după tragedia din clubul Colectiv din Capitală. O societate din municipiu a fost sancţionată de ISU Gorj cu o amendă de 50.000 lei pentru că nu deţinea autorizaţie pentru tipul de activitate pe care îl desfăşura. Numele clubului este secret, deşi informaţia este vitală pentru clienţi.

Aproape jumătate din localurile din Târgu Jiu controlate de reprezentanţii ISU Gorj s-au ales cu amenzi. În urma raportului întocmit la finalul cercetărilor reiese faptul că barurile, discotecile şi cluburile nu sunt pregătite corespunzător să facă faţă unui incendiu, unele dintre acestea neavând nici măcar extinctoare. "S-au efectuat 7 controale de prevenire pe raza municipiului Târgu Jiu. Ca deficienţe au fost constatate un număr de 23, s-au înlăturate pe timpul controalelor un număr de 5 deficienţe. S-au aplicat un număr de 13 avertismente şi 3 amenzi, în cuantum de 60.500 lei. Cea mai mare amendă a fost de 50.000 lei, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului comercial faţă de destinaţia iniţială pentru care a fost emisă autorizaţia. Acestea au fost controalele iniţiale, care se vor extinde în tot judeţul", a declarat Viorel Gîlmă, maior ISU Gorj. 

Societatea respectivă a primit un termen de conformare în privinţa obţinerii autorizaţiei pe care nu o deţinea şi îşi poate continua activitatea. La celelalte societăţi deficienţele descoperite de pompieri au fost diverse. "Una dintre problemele constatate a fost nedotarea unităţii cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor, adică stingătoare. Probleme au fost şi în ceea ce priveşte utilizarea instalaţiilor cu improvizaţii sau cu defecţiuni. Au fost situaţii în care planurile de evacuare nu au fost afişate sau actualizate. Locurile pentru fumat nu sunt amenajate corespunzător, adică e vorba de afişaj, stingător, scrumieră metalică", a mai spus maiorul Viorel Gîlmă.   

Controalele au fost efectuate în zilele de 5, 6, 9 noiembrie. Până în luna decembrie vor fi făcute controale în tot judeţul, au precizat reprezentanţii ISU Gorj. 

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: