Au venit ajutoarele de la Uniunea Europeană

Peste 20 de tone de faină, zahăr şi alte produse alimentare au fost aduse la sediul Direcţiei de Protecţie Socială. Este vorba de ajutorul acordat de către Uniunea Europeană tuturor categoriilor defavorizate din Municipiul Târgu Jiu. În prezent se întocmesc listele, urmând ca din luna septembrie să fie distribuite la fiecare beneficiar în parte, până în primăvara anului viitor.

Faţă de anii precedenţi, în acest an vor fi acordate mai multe produse alimentare persoanelor cu venituri reduse. Cei care beneficiază de sprijinul din partea Uniunii Europene sunt persoanele cu handicap, cele care primesc ajutor social, şomerii sau anumite categorii de pensionari, respectiv cei cu venituri mai mici de 400 de lei. În acest an vor primi pe lângă făină şi zahăr, aşa cum s-a obişnuit în trecut, lapte praf, paste făinoase, făină de porumb şi biscuiţi. Mare parte dintre aceste alimente au ajuns deja la Direcţia de Protecţie Socială, urmând ca de luna viitoare să fie împărţite beneficiarilor. ”De vineri am început să primim cantităţile de alimente acordate prin programul Uniunii Europene, avem deja 20 de tone de făină, azi a venit şi alt transport de alimente. Nu se vor distribui doar făină şi zahăr, este vorba de mai multe alimente. Am intrat deja în program iar până în primăvară vor fi înmânate”, a precizat Teodora Ciobanu, managerul Direcţia de Protecţie Socială

În prezent se lucrează la întocmirea listelor cu beneficiarii acestui ajutor. La nivelul municipiului Târgu Jiu se estimează că numărul acestora se ridică la 7000. O parte dintre persoanele care au beneficiat şi în trecut de acest sprijin, s-au prezentat deja la Direcţie pentru mai multe informaţii. De întocmirea listelor finale cu beneficiarii se ocupă Direcţia de Protecţie Socială în colaborare cu Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură şi Consiliul Judeţean Gorj.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: