Audieri la Colegiul Medicilor într-unul din cazurile lui Diţescu

Tatăl Marinelei Căldăraru, femeia care a fost pacienta medicului Damian Diţescu şi care a decedat în urmă cu aproximativ două luni de zile, a fost audiat ieri la Colegiul Medicilor în prezenţa a doi avocaţi de la Craiova. Familia vrea ca medicul Damian Diţescu să nu mai profeseze şi dacă nu rezolvă nimic, tatăl tinerei este decis să-i răzbune moartea.

 Bărbatul vrea doar să nu i se mai dea voie medicului Diţescu să mai profeseze. „Acest om nu are ce să mai caute la patul bolnavului. Pe lângă acele cazuri mediatizate în presă au mai aduc alte zece familii nenorocite de acest medic, familii care nu au avut puterea să ceară anchete. Vrem să i se retragă dreptul de liberă practică, pentru că mai vrem să vedem şi alte familii îmbrăcate în negru. Am venit cu avocaţii de la Craiova să mai aducem acte la dosar şi să fiu audiat”, a declarat tatăl fetei.

În cazul în care nu rezolvă pe cale legală, tatăl Marinelei Căldăraru îi sugerează lui Diţescu să nu mai profeseze, în caz contrar este decis să-şi facă dreptate singur cu riscul de a-şi petrece următorii ani după gratii. „Nu vreau să-l ameninţ, dar dacă nimeni nu ia măsuri cu acest medic şi dacă nu renunţă singur la meserie, eu nu ştiu ce fac. Lucrurile nu rămân aşa cu riscul de a-mi petrece următorii 20 de ani după gratii. Nu vreau bani, pentru că fata mea nu se poate cumpăra”.

Colegiul Medicilor a stabilit că medicul Diţescu nu se face vinovat de moarte Marinelei Căldăraru şi au trimis dosarul la Comisia de Disciplină care va stabili sancţiunea. „Cel mai probabil săptămâna viitoare va mai fi o şedinţă şi se va da verdictul”, a declarat Sanda Mischie, preşedinte la Comisia de Disciplină.

DECES

Marinela Căldăraru a decedat în urmă cu aproximativ două luni de zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Damian Diţescu era cel care urmărea sarcina femei. Pentru că avea probleme, Diţescu a hotărât să-i facă întrerupere de sarcină. Starea femeii s-a înrăutăţit în timpul intervenţiei chirurgicale, iar femeia de 30 de ani a decedat.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: