August, luna unui nou protest pentru cabanierii din Rânca

În plin sezon al vacanțelor și concediilor, proprietarii pensiunilor și cabanelor din Rânca se gândesc la organizarea unui protest menit să atragă atenția asupra condițiilor din stațiune și a nemulțumirilor pe care ei le au față de administrațiile publice de la Novaci și Baia de Fier. Cele două primării administrează zona Rânca, dar „administrează” presupune de ani de zile doar încasarea taxelor și impozitelor, lipsa unor investiții menite să ajute la dezvoltarea stațiunii fiind motivul de supărare pentru cabanieri.

Șeful asociației care le reprezintă cabanierilor interesele, Constantin Pănescu, confirmă starea de nemulțumire existentă printre proprietarii spațiilor de cazare din stațiune, el dând ca foarte posibilă organizarea unui protest în cursul lunii viitoare. „Nu face nimeni nimic pentru Rânca, dar toată lumea se laudă cu ea. Dacă ar fi asfaltat câte o străduță de aici pe an, acum am fi fost departe. Toți știu să ne ceară doar taxe și impozite, să ne trimită controale pe cap, avem și noi ratele la bănci, iar pentru Rânca nu se mișcă un pai. Am făcut protestul acum un în fața Prefecturii Gorj și câte nu s-au promis atunci. Problemele sunt în continuare nerezolvate. Veniți aici și nu o să vedeți nicio stradă asfaltată în afara drumului principal, câinii fără stăpân se plimbă în continuare în voie prin stațiune, fiind un pericol mai ales pentru cei care vin cu motocicletele pe Transalpina. Vine acuși iarna și problema apei va fi din nou de actualitate, și multe, multe altele, pe care cei care ne conduc le știu. Eu le spun de atâta timp că dacă ne-ar lăsa nouă miliardele pe care le plătim an de an ca taxe și impozite vă asigur că ați vedea și străzi asfaltate, și băncuțe pe care turiștii să se odihnească după o plimbare prin stațiune, s-ar schimba multe lucruri. A venit ministrul turismului recent aici, ați văzut cumva vreun primar din Baia sau de la Novaci discutând cu el? Nici măcar nu au călcat prin Rânca!”, afirmă Pănescu.

Protestul la care se gândesc zilele acestea cabanierii ar putea avea loc pe Transalpina sau în fața Guvernului. Deocamdată nu a fost luată o decizie, discuțiile fiind la început. Pănescu nu vrea să vorbească despre acest subiect până când nu va fi luată o decizie finală, dar se arată dispus să meargă la București chiar dacă guvernanții ar putea fi în vacanță. „Și ce dacă sunt în vacanță? Nu se pot întoarce la birouri? Vor turism în România, dar nimeni nu face nimic să ne ajute pe noi, cei care am făcut credite pentru a dezvolta aceste afaceri, în speranța că și autoritățile se vor ține de promisiuni”, mai spune Constantin Pănescu.

Vizualizări: 2,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: