Pericol la un bloc din Târgu Jiu. Pică balcoanele!

Şase balcoane ale unui bloc situat pe strada Brândușei din municipiul Târgu Jiu riscă să cadă. Clădirea a fost afectată în urma cutremurului din 1977 și de atunci nu s-a intervenit în niciun fel. Responsabilii din Primăria Târgu Jiu spun că vor face demersuri pentru consolidarea blocului, dacă asociația de proprietari va avea acceptul locatarilor. Asociaţia are o altă variantă: a fost notificată de primărie că este obligația proprietarilor să facă astfel de investiții...

Cele mai afectate sunt balcoanele de la etajul al treilea al blocului nr.5 , care sunt înclinate de mulți ani. Locatarii se tem că, în viitor, s-ar putea ajunge la o tragedie. „Aproximativ 70% din balcoane sunt desprinse de peretele blocului deoarece acestea au fost aplicate după construirea blocului. Să ne ferească Dumnezeu de un mic cutremur!”, a sesizat un localnic. Responsabilii de la asociație spun că balcoanele au fost construite odată cu blocul și că au făcut demersuri în vederea reabilitării imobilului. „Problema este că proprietarii trebuie să și le facă. Am adresă de la primărie, așa ne-au comunicat. Am făcut toate demersurile. Ne-a promis fostul primar Cârciumaru că blocul intră la reabilitare în program, apoi ne-au trimis adrese că proprietarii trebuie să facă investiţia. Am vorbit la primărie, mi-au spus că-mi trebuie tabel nominal, că sunt de acord cu reabilitarea, dar ce le mai trebuie chestia asta nu știu, odată ce este făcută adresă. Cum se face peste tot, fiecare să se spele de obligații... Chiar mă amenință în adresa primită că, în caz de se întâmplă ceva, suntem direct răspunzători”, a declarat Daniela Mirea, preşedintele asociaţiei de porpietari.

„E problema lor”

Reprezentanții Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu au explicat că fără acele semnături de la locatari, nu pot depune proiectul pentru a obţine finanțare din fonduri guvernamentale sau europene. „Am făcut proiectul. Mai departe, asociația trebuie să semneze contractul de mandat pentru bani. Că își asumă cheltuiala aceea, de 20%, și n-au semnat să putem merge mai departe. Până la urmă, e problema lor. Pentru programul guvernamental este nevoie de jumătate plus unu din semnăturile proprietarilor”, a explicat Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Cei de la asociație susţin că nu au bani pentru investiții de o așa anvergură, admiţând că au avut probleme cu strângerea semnăturilor de la locatari, asta și poate pentru faptul că o consolidare implică costuri mai mari decât pentru o simplă anvelopare a blocului.

Galerie foto





Vizualizări: 7,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: