Drumurile din Bumbeşti Piţic, în reabilitare

Aderarea la GAL Parâng s-a dovedit o decizie bună a autorităţilor locale de la Bumbeşti Piţic. Săptămâna viitoare, primarul Michy Nioaţă, urmează să semneze un contract prin care se vor obţine fonduri de aproximativ 180.000 de euro pentru reabilitarea unui drum comunal. Astfel de investiţii sunt în derulare şi în momentul de faţă, în aproximativ o săptămână urmând să se ridice şantierul de pe drumul care face legătura între Novaci şi Prigoria.

Primăria Bumbeşti Piţic s-a aflat printre administraţiile locale care au solicitat fonduri pentru reabilitare de drumuri de la Grupul de Acţiune Locală (GAL) Parâng. Autorităţile locale urmează să semneze contractul de finanţare pentru asfaltarea unui drum comunal. Primarul Michy Nioaţă speră ca până la sfârşitul anului să demareze procedura de licitaţie în vederea atribuirii lucrărilor. „Prin intermediul GAL Parâng vom primi fonduri pentru asfaltarea DS 7, un drum care face legătura cu biserica din Bumbeşti Piţic Deal. Cei de la SAPARD Craiova au venit şi au făcut vizita pe teren. Sperăm ca până la sfârşitul anului să demarăm procedura de licitaţie, iar în primăvară să începem lucrările”, a declarat Michy Nioaţă, primarul de la Bumbeşti Piţic.

Drumul ce urmează a fi reabilitat a fost cândva pietruit, dar în momentul de faţă este plin de gropi. Pentru localnici asfaltarea acestui drum constituie o necesitate, întrucât oamenii merg frecvent la slujbe sau participă la ceremonii religioase. Pentru gorjenii din Bumbeşti Piţic există speranţa că vor putea fi racordaţi la reţele de apă şi canalizare, întrucât comuna a fost prinsă în Master Planul 2014-2020. În plus, autorităţile locale speră ca anul viitor să se dea drumul la Măsuri prin care pot fi accesate fonduri europene. „Există speranţe că vom avea reţele de apă şi canalizare întrucât comuna Bumbeşti Piţic a fost prinsă în Masterul Planul 2014-2020. În acest Master Plan avem prinsă o reţea de apă pe 18 km şi o reţea de canalizare de 25 km. De asemenea, aşteptăm anul 2014 pentru a vedea ce Măsuri apar ca să mai putem prinde ceva proiecte. Avem nevoie de fonduri în vederea demarării unor investiţii importante pentru comunitate. Banii din bugetul local sunt insuficienţi pentru a putea acoperi nevoile comunei”, a mai precizat primarul Michy Nioaţă.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: