Automatele Transloc, mai sigure ca bancomatele

Distribuitoarele automate de bilete de călătorie la Transloc dispun de sisteme de securitate mai performante chiar decât ale celor de la bancomate. Astfel, orice intervenţie autorizată sau nu asupra acestora declanşează o alarmă şi, dacă este necesar, în câteva minute, o echipă de intervenţie poate ajunge la locul faptei.

Hoţii îşi pot lua gândul că pot sparge distribuitoarele de bilete ale Transloc fără să fie prinşi asupra faptei. Acestea dispun de un sistem de supraveghere prin satelit astfel că orice intervenţie asupra casetei de valori este monitorizată iar datele sunt transmise automat la dispeceratul regiei. “Uşiţa casetei în care se colectează banii este conectată la un sistem GPS şi în momentul în care aceasta este deschisă se declanşează o alarmă. Dispecerul vede imediat pe un calculator care este automatul cu pricina şi în cazul în care acesta nu a fost deschis de un angajat al regiei anunţă poliţia comunitară care patrulează în zonă şi, în câteva minute, un echipaj ajunge acolo şi vede despre ce este vorba”, afirmă Mircea Almăşan, director tehnic al Transloc. 

Metode de păcălit automatele

Mircea Almăşan mai spune că, în trecut, s-au înregistrat cazuri în care copiii teribilişti încercau să facă rost de bani de buzunar de pe urma distribuitoarelor de bilete. Aceştia, obturau fie lăcaşul în care cade restul fie pe cel în care sunt livrate biletele pe care le luau apoi şi le vindeau în staţie. “Puneau un pahar de plastic  sau înfundau fanta de bilete cu hârtie. Oamenii băgau banii şi fie nu primeau restul complet fie nu primeau biletul şi dădeau vina pe noi. Acum am pus nişte protecţii din plastic şi acest lucru nu se întâmplă”, mai spune Mircea Almăşan. Acesta mai spune că, de când regia a hotărât ca şi conducătorii auto să poată vinde bilete, automatele de bilete nu se mai “defectează” aşa des. “Înainte fie că le defectau cu bună ştiinţă fie nici măcar nu încercau să îşi ia bilet şi călătoreau gratis. Dacă erau surprinşi călătorind ilegal motivau că nu au putut să îşi ia bilet. Acum când pot face acest lucru din troleu sau din autobuz nu mai au nicio scuză. De fapt nici automatele nu se mai defectează ca înainte”, mai spune Mircea Almăşan.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: