Autorităţile de la Bustuchin vor o benzinărie a primăriei

Autorităţile locale de la Bustuchin vor să extindă cantina cu încă 200 de locuri pentru a putea asigura aproximativ 500 de locuri pentru nunţi şi botezuri. Primarul Ion Ciocea spune că banii încasaţi din închirierea sălii vor fi folosiţi pentru amenajarea unei benzinării, care să fie administrată printr-o firmă a primăriei. În cazul în care fondurile vor fi insuficiente, edilul local intenţionează să achiziţioneze containerele pentru combustibil în leasing.

Aproape în fiecare sat din Bustuchin există câte o sală de festivităţi care se închiriază pentru nunţi şi botezuri. În centrul comunei se lucrează intens la extinderea cantinei. Odată finalizate lucrările, localul va putea asigura aproximativ 500 de locuri pentru evenimente. „Prelungim cantina cu încă 13 metri pentru a mai asigura încă 200 de locuri în plus. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 320 de mii de lei. De asemenea, vrem să modernizăm şi bucătăria din incinta cantinei pentru ca oamenii care organizează evenimente în acest local să aibă la dispoziţie condiţii din cele mai bune”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

În momentul de faţă, localnicii care folosesc cantina pentru nunţi şi botezuri achită o taxă de 150 de lei/eveniment, la care se adaugă şi cheltuielile cu utilităţi. În aceste condiţii solicitările sunt din ce în ce mai multe. Autorităţile locale vor să mai amenajeze o sală de festivităţi şi în satul Poieniţa. Primarul Ion Ciocea intenţionează ca din banii încasaţi din închirierea sălilor de festivităţi să amenajeze o staţie PECO a primăriei. „Din banii încasaţi din închirierea sălilor vrem să facem o staţie PECO întrucât sunt la distanţă mare de Hurezani şi Târgu Cărbuneşti. Staţia PECO va fi administrată prin SRL-ul primăriei şi va avea containere pentru motorină, benzină şi gaz. În cazul în care nu vom aduna fonduri suficiente, vom achiziţiona containerele pentru combustibil prin leasing”, a mai precizat primarul Ciocea.

La ora actuală, societatea primăriei are un număr de 22 de angajaţi care se ocupă de problemele comunităţii, cum ar fi: apă, canal, curăţenie şi spaţii verzi. Autorităţile locale cred că o staţie PECO administrată de către SRL-ul primăriei ar oferi alte câteva locuri de muncă în plus.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: