Autoritățile din Gorj, măsuri pentru valul de caniculă

Administrația de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic în mai multe zone din țară, printre care și în Gorj. După o lungă perioadă de coduri galbene, portocalii sau roșii de ploi și grindină, intrăm într-o perioadă destul de periculoasă pentru sănătatea populației.

Autoritățile locale iau măsuri în condițiile intrării în vigoare a Codului Galben de caniculă. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că va trimite instituțiilor din județ, în special primăriilor, adrese pentru a efectua acțiuni specifice combaterii efectelor cauzate de creșterile de temperatură.  De asemenea, vor fi realizate servicii de permanență în localități, vor exista puncte de distribuire  a apei potabile, dar și mijloace de acordare a primului ajutor în caz de urgență.

”Suntem când într-o extremă, când în alta din punct de vedere meteorologic. În această săptămână vom fi sub un cod Galben de caniculă. Se vor lua măsuri specifice, iar pentru fiecare primărie în parte se va trimite un cod. Sub acel cod, instituțiile trebuie să îndeplinească o serie de măsuri, tocmai ca cetățenii să nu aibă de suferit”, a spus prefectul.

Alerta e valabilă pentru zilele 23, 24 și 25 iunie, în toată țara.

Vizualizări: 1,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: