Autorităţile judeţului anunţă cel mai mare buget din ultimii ani

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat în prima sa zi de activitate din 2015 că bugetul acestui an va asigura dezvoltarea infrastructurii şi cofinanţarea proiectelor pe fondurile europene. La rândul său, Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, vorbeşte despre cel mai mare buget din ultimii ani. Potrivit autorităţilor asigurările vin pe fondul achitării arieratelor de la sfârşitul anului trecut.

Consiliul Judeţean Gorj lucrează la proiecţia bugetară pentru anul 2015. Preşedintele Ion Călinoiu dă asigurări că banii vor fi suficienţi pentru a rezolva problemele administraţiilor locale. Cu toate acestea a evitat să vorbească despre sume concrete. „Suntem în curs de proiecţie bugetară, intrăm în procedura de dezbatere publică a bugetelor locale. Bugetul pe anul 2015 este unul aşa cum ne-am propus, pentru că nu mai venim cu arierate din 2014. Cifrele efective le vom discuta după dezbaterea publică, dar vă spun că bugetul este unul care asigură dezvoltarea infrastructurii”, a declarat Ion Călinoiu.

Şi primarul Florin Cârciumaru vorbeşte despre o situaţie financiară care niciodată nu a fost atât de bună. „Bugetul va fi mult mai mare decât în anii 2014, 2013. Nu am avut niciodată o situaţie financiară mai bună ca la sfârşitul anului 2014, lucru care ne permite să avem un buget mult mai mare faţă de anii trecuţi şi asta datorită faptului că am primit sprijin guvernamental în ceea ce priveşte achitarea arieratelor. Este un lucru foarte bun pentru Primăria Târgu Jiu pentru că avem multe de rezolvat. Normal că ne propunem câteva priorităţi. Pentru mine prioritatea numărul 1 este ca în primăvară să rezolvăm străzile din municipiul Târgu Jiu, străzi pe care s-a lucrat prin Programul ISPA, în sensul că trebuie să le supunem unui program de asfaltare 100%”, a precizat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: