Scandaluri vechi în noul PNL Gorj. Copreşedinţii, la cuțite!

Copreşedinţii PNL Gorj Dan Vâlceanu și Dian Popescu și-au aruncat ieri vorbe grele unul către celălalt, fiecare considerând că are dreptatea de partea sa, conducerea centrală a liberalilor fiind singura care poate pune capăt scandalurilor de pe malul Jiului, dat asta se va întâmpla de abia în 2015.

Șeful PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a organizat ieri o ultimă conferință de presă din acest an, ocazie cu care jurnaliștii i-au cerut un punct de vedere referitor la situația din PNL. La o jumătate de an distanță în timp după ce a apărut alături de Dian Popescu într-o conferință de presă pentru a-i transmite lui Ion Călinoiu mesajul „ce bine-mi pare că ai luat țeapă”, relația lui Dan Vâlceanu cu senatorul liberal pare a fi mult mai rece decât cea cu șeful Consiliului Județean. Vestea că liberalii au un nou Birou Permanent Județean, fără unii liberali considerați apropiați ai lui Vâlceanu, a tensionat și mai mult relațiile dintre cei doi lideri, ieri șeful PDL Gorj spunând că, în baza prevederilor statutare, cei de la PNL ar trebui să își desemneze cât mai repede un copreședinte, în opinia sa Dian Popescu fiind suspendat de drept din partid.

„La Gorj situația e aceeași care e deja cunoscută. Dian Popescu nu a fost reconfirmat în funcție deloc, doar s-a aprobat BPJ-ul pe care foștii liberali trebuie să îl aibă, în sensul în care au fost o serie de colegi din BPJ care plecaseră din partid cu ordonanța 55 și trebuia completat biroul. În momentul în care vorbiți de Dian Popescu, dânsul nu a fost niciodată exclus sau nu s-a pus în discuție înlocuirea dânsului cu altcineva pentru nerespectarea statutului. Dânsul în acest moment e suspendat din partid de drept, iar în momentul în care scrie de drept nu există nici un organism din partid la nivel central sau local care să constate lucrul acesta. Pur și simplu în momentul acesta BPN al fostului PNL trebuie să se întrunească și să numească un copreședinte la Gorj”, a spus Vâlceanu, care a menționat că nici una din deciziile pe care Dian Popescu le-a luat în cadrul partidului după condamnarea sa la 5 luni cu suspendare nu sunt legale, fiind nule de drept.

„Să se caute la cap”

Senatorul Dian Popescu a dat ieri publicității un nou comunicat de presă în care preciza că Biroul Politic Național al PNL, întrunit pe 18 decembrie, „la solicitarea președintelui interimar al PNL Gorj, Dian Popescu”, a aprobat componența Biroului Politic Teritorial Interimar, componență care nu a fost făcută publică deocamdată. În replică la cele spuse de Dan Vâlceanu, Dian Popescu nu a ezitat să îi recomande colegului său cu care, teoretic cel puțin, conduce noul PNL la nivel de județ, un control al cap, senatorul devenind și medic. „Habar nu are pe ce lume trăiește. Eu nu sunt condamnat definitiv, nu sunt condamnat cu executare şi nu am o condamnare pentru fapte de corupţie, deci nu poate fi invocată vreo prevedere din statut care să mi se aplice. Dan le-a promis unora din PNL Gorj că le ține spatele în războiul cu mine, a venit acum decizia cu noul BPJ și el nu mai știe pe unde să scoată cămașa. Până în 2017 avem statute diferite, există două statute în PNL, partidul e condus de copreședinți, iar Dan Vâlceanu nu știe ce spune. Să se ducă să se caute la cap pentru că poate își revine”, a spus Dian Popescu, fiind evident că relația dintre el și liderul PDL Gorj se încheie cum nu se poate mai prost în 2014.

Dian Popescu a calculat şi voturile pe care le-au adus liberalii şi pedeliştii. „Ei au adus 25.000 de voturi şi noi am adus 56.000 de voturi. Aici se pune problema capacităţii de a merge într-o campanie electorală“. Imediat a venit şi reacţia dinspre fostul PDL Gorj: „Senatorul Dian Popescu nu a avut nicio implicare în campania electorală. Mai mult decât atât, constant, a încercat să boicoteze întâlnirile şi evenimentele de campanie şi a sabotat propriul candidat. Despre implicarea dumnealui  în campania electorală,  pot fi întrebaţi primarii şi preşedinţii de organizaţii, oameni ale căror rezultate încearcă domnul senator să le fure acum, în încercarea de a distrage atenţia opiniei publice şi membrilor de partid, de la prevederile statutare care îl plasează în afara PNL“.

REACŢIE

Singurul parlamentar activ pe care noul PNL îl mai are la nivel de județ, deputatul Niculina Mocioi, stă departe de scandalul dintre cei doi la acest moment. „E o prostie și punct. Nu am altceva de spus la acest moment. Noi avem destul de multă treabă și poate că unii nu au ce face. Eu sunt pentru a construi, nu pentru a dărâma. Vreau o altfel de politică și nu mă amestec în acest dispute”, a spus Niculina Mocioi.

UNIFICARE

Deputata stă departe de scandalul respectiv și pentru că știe că, în mod normal, altele ar trebui să fie prioritățile noului PNL. La Dolj, în județul vecin, din peste 120 de organizații locale, aproape 100 au deja un singur președinte, procesul de unificare a filialelor PNL și PDL decurgând fără probleme. La Gorj, nu numai că nici măcar liderii organizațiilor județene nu s-au întâlnit față în față pentru a stabili un calendar comun, dar nici măcar nu se recunosc unii pe alții.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: