SURSE: Blaga va propune suspendarea lui Dian Popescu

Copreședintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a avut la finalul săptămânii trecute o întâlnire cu Vasile Blaga. Potrivit unor surse, Vîlceanu ar fi abordat și subiectul privind neînțelegerile de la Gorj, cu senatorul Dian Popescu. De mai multe săptămâni se discută despre aplicarea statutului în cazul persoanelor condamnate, ceea ce ar însemna suspendare pentru Dian Popescu.

Blaga ar fi dat asigurări că Dian Popescu, dar și toți ceilalți din marele PNL care au probleme cu legea vor fi suspendați. Mai mult, chiar el va propune suspendarea, spun surse. Vasile Blaga știe că în campania electorală senatorul Dian Popescu nu s-a implicat și că abia dacă răspundea din când în când la telefon pentru audio-conferințele de organizare a alegerilor. Suspendarea lui Dian Popescu a fost amânată în contextul alegerilor pentru funcția de președinte al vechiului PNL. Mai mult, surse din fostul PNL Gorj susțin că Dian Popescu l-ar fi trădat pe Ludovic Orban și a votat-o pe Alin Gorghiu în schimbul aprobării noii componențe a Biroului Politic Județean.

Dian Popescu a scos din conducere primarii din Bumbeşti Jiu și Turceni și l-a numit pe Marian Popescu, un fost consilier PSD, în locul lui Octavian Lupulescu la organizația municipală.  Promovat a fost și Ion Iordache, acesta fiind președinte la organizația din Turceni în locul primarului Dumitru Gîlceavă. Surse spun că Iordache a fost la o discuție cu liderii de la Bucureşti, în încercarea de a-l discredita pe Vîlceanu. 

Reamintim că joi, 18 decembrie, cele două partide din alianță, PNL și PDL, au ținut ședințe separate la Gorj. Vechii liberali s-au împărțit între cele două ședințe. Vechii liberali au primit de la conducerea partidului un statut din care au fost scoase paragrafele referitoare la suspendarea celor condamnaţi. Dar asta nu e nimic. Într-un alt județ din Oltenia, un liberal certat cu legea a transmis colegilor un statut nou, creat de el, care să-i mai pună nicio problemă.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: