Autorităţile se pregătesc de alegeri cu camere video şi jandarmi

Prefectul Liviu Andrei intenţionează să le ceară primarilor să facă un "inventar" al posibilităţilor de a folosi la alegerile de pe 22 noiembrie camere video normale pentru monitorizarea procesului electoral, mai ales în secţiile de votare speciale, cele în care îşi vor exprima votul alegătorii din alte localităţi. Edilii au oricum obligaţia de a asigura camere web pentru supravegherea procesului electoral, însă prefectul spune că la acestea pot să mai apară probleme tehnice, mai ales că e nevoie de DVD-uri pentru stocarea imaginilor. Camerele obişnuite au şi ele nevoie măcar de casete pentru a fi folosite pe parcursul întregii zile, existând riscul de a se mai şi supraîncălzi de atâta utilizare.

Autorităţile judeţene au însă şi alte măsuri în plan pentru a asigura o bună desfăşurare a alegerilor prezidenţiale. Sute de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai ISU Gorj vor fi mobilizaţi în următoarea perioadă pentru a asigura corectitudinea procesului electoral, jandarmii intrând în priză încă de azi, la Târgu Jiu urmând să fie aduse cele peste 380.000 de buletine de vot. Acestea vor fi păstrate sub pază militarizată la Prefectură, fiind tipărite la Bucureşti. Aici vor fi aduse inclusiv buletinele de vot pentru referendum, angajaţii Prefecturii urmând să facă o sortare a acestora pe localităţi.

Cetăţenii care au dubii cu privire la felul în care se desfăşoară procesul electoral vor avea posibilitatea să sune la 112 şi să reclame ceea ce cred ei de cuviinţă.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: