Averea lui Irinel Columbeanu de la Cărbuneşti va fi scoasă la vânzare

Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti a cerut în instanţă insolvenţa firmei lui Irinel Columbeanu din cauza datoriilor de aproximativ 200.000 de lei înregistrate la bugetul local. Potrivit primarului Mihai Mazilu, bunurile omului de afaceri vor fi scoase la vânzare în perioada imediat următoare. Edilul local speră să-şi recupereze banii din vânzarea utilajelor pe care Columbeanu încă le mai are în curtea fostei fabrici de materiale de construcţii.

Firma Turbocim, deţinută de Irinel Columbeanu, se află în procedură de insolvenţă la solicitarea Primăriei Târgu Cărbuneşti. Societatea a fost acţionată în instanţă, după ce autorităţile locale l-au păsuit aproximativ un an pe omul de afaceri. Tribunalul Gorj a declinat competenţa în favoarea instanţei de judecată din Ilfov, acolo unde este înregistrată firma. „Am demarat procedura de insolvenţă. Domnul Columbeanu m-a sunat şi a promis că îmi va face o surpriză, achitând o mare parte din datoriile înregistrate la bugetul local, dar a uitat. Din păcate procedura de recuperare a creanţelor îşi urmează cursul. Îmi pare rău pentru că este un obiectiv care a înghiţit mulţi bani şi nu a produs nimic, nici pentru Columbeanu, nici pentru comunitatea locală. După părerea mea, fiecare ar fi trebui să facă doar ceea ce se pricepe foarte bine. Domnul Columbeanu se pare că nu se pricepe decât la femei şi nici acolo nu excelează”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Edilul local spune că bunurile lui Columbeanu vor fi scoase la vânzare în perioada următoare. Ba mai mult, speră că până la sfârşitul anului primăria îşi va recupera banii. „Bunurile pe care le deţine Irinel Columbeanu la Târgu Cărbuneşti vor fi scoase la vânzare. Sunt acolo utilaje şi materiale care vor fi valorificate. Cred că se vor obţine bani frumoşi, chiar dacă o mare parte din fierul vechi a dispărut. Primii care îşi vor recupera datoriile de la Columbeanu vor fi cei de la Finanţe, iar apoi noi, primăria, şi abia după aceea vor veni terţii. Cred că până la sfârşitul anului ne vom recupera banii datoraţi bugetului local”, a menţionat primarul Mazilu.

DATORII

Fabrica de materiale de construcţii a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de şase ani. Peste 200 de persoane lucrau la vremea aceea în firma lui Columbeanu. Din primăvara anului 2009, fabrica nu mai funcţionează, iar la sumele cuvenite impozitelor pe teren şi clădiri s-au adăugat penalităţi. 

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: