Avocaţii trag de timp în dosarul medicilor şpăgari

Procesul celor trei medici ginecologi de la spitalul din Târgu Cărbunești judecați pentru că au pretins și primit mită de la pacientele lor nu va avea parte de un verdict final decât spre sfârșitul anului, în cel mai fericit caz. Curtea de Apel Craiova, unde se judecă apelul acestora a stabilit ca următorul termen în proces să fie la începutul lui decembrie, după Moș Nicolae.

Judecata în Bănie a început în vara anului trecut, de regulă sentințele fiind pronunțate de magistrați destul de repede, în cazul medicilor avocații punând problema dacă aceștia sunt asimilați sau nu funcționarilor publici pentru a putea fi acuzați de luare de mită.

Problema a fost tranșată în iarnă la Înalta Curte de Casație și Justiție, care i-a declarat pe medici ca funcționari publici, lucru neacceptat însă de aceștia. Procesul a bătut însă pasul pe loc, iar în primăvară avocații au reușit să mai obțină niște termene, în toamna aceasta fiind stabilit un singur termen, cel de ieri, următorul fiind programat pe 8 decembrie. Până atunci avocații ar urma să se adreseze la Curtea Constituțională pentru a tranșa problema asimilării medicilor în categoria funcționarilor publici, inculpații având șanse mari să intre în 2016 fără un verdict final.

Dana Uțupanu, Aurelian Dobran și Grigore Dinu și-au recunoscut faptele pe parcursul procesului ce a avut loc la Tribunalul Gorj, ei primind pedepse cu suspendarea executării acestora, înlocuite cu un termen de încercare de 4 ani. Anchetatorii susțin că cei trei pretindeau unei gravide 1900 de lei, Uțupanu fiind cea care solicita banii, ea oprind din suma respectivă 800 de lei. Cei mai mulți bani, 900 de lei, ajungeau la Dobran, restul de 200 mergând către anestezist. Soțul unei paciente s-a decis la începutul lui 2014 să se plângă procurorilor de acest lucru, omul spunând că nu are de unde să plătească atâția bani, dar și că soția sa nu primea îngrijire medicală dacă nu dădea șpăgile cerute.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: