Avorturile, interzise în Săptămâna Patimilor

Medicii ginecologi de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, precum şi cei de la cabinetele private de pe raza judeţului Gorj, nu vor mai face întreruperi de sarcină timp de două săptămâni. Directorul Vasile Stănculete spune că în cadrul spitalului vor fi efectuate intervenţii de acest gen doar în cazul în care este pusă în pericol viaţa mamei.

Medicii ginecologi gorjeni sunt decişi să nu mai facă avorturi în Săptămâna Patimilor, chiar dacă vor exista femei ce vor solicita acest lucru. Restricţia se va menţine şi pentru săptămâna de după Paşti date fiind sărbătorile stabilite de calendarul creştin-ortodox pentru această perioadă. „Nici un cabinet privat nu mai face chiuretaje până după data de 28 aprilie. Eu personal am renunţat să mai fac întreruperi de sarcină de acum două săptămâni. Am vorbit şi cu ceilalţi medici şi ştiu că în această săptămână, precum şi în săptămâna următoare nu vor mai fi făcute avorturi la nici un cabinet privat”, a declarat dr. Maria Dobran.

La nivelul Spitalului Judeţean Târgu Jiu vor fi efectuate avorturi doar în cazuri excepţionale. „În Săptămâna Patimilor şi în săptămâna de după Paşti, la Spitalul Judeţean Târgu Jiu nu vor mai fi efectuate întreruperi de sarcină la cerere. Există totuşi şi cazuri excepţionale care vor fi rezolvate. Este vorba despre avorturi incomplete, sarcini oprite în evoluţie, iminenţe de avort şi alte situaţii în care este pusă în pericol viaţa mamei”, a declarat Vasile Stănculete, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Deşi este medic ginecolog, Vasile  Stănculete spune că a renunţat de câţiva ani să mai facă întreruperi de sarcină. „Eu am 7-8 ani de când nu mai fac avorturi la cerere. Mi s-a părut că nu sunt normale în condiţiile în care sunt atâtea metode de contracepţie. Este şi o opţiune a mea religioasă. După ce faci ecografii şi vezi că la 7-8 săptămâni pulsează acolo inima, simţi că faci o crimă. În plus, am observat că banii pe care îi câştigam din avorturi îi pierdeam pe altă parte”, a menţionat Vasile Stănculete.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: