Avram, scăpat de puşcărie de procurorii gorjeni

Anchetatorii de la Gorj vor avea de dat explicaţii serioase în faţa superiorilor de la Bucureşti, procurorul şef Marius Iacob apropiindu-se cu finalul anchetei pe care o face în cazul lui Marcel Ţundrea. Procurorii de la Gorj au reuşit să îl scape pe principalul suspect, Gheorghe Avram, de închisoarea pe care ar fi putut să o facă dacă faptele nu s-ar fi prescris în 2007. Bărbatul a fost inclus de abia acum pe lista suspecţilor, Iacob confirmând că acesta este cel mai răsunător eşec al justiţiei române.

Marius Iacob a confirmat ieri în mod oficial informaţia publicată în Pandurul conform căreia ancheta în cazul Ţundrea a fost redeschisă dintr-un ordin al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Procurorul şef al Secţiei de Urmăriri Penale din Parchetul General spune că testul ADN a fost făcut doar pentru că gorjeanul a perseverat şi a cerut din spatele gratiilor să fie găsit adevăratul criminal.

„Nu există un alt caz în justiţia românească în care un deţinut precum Ţundrea să adreseze, cred eu, cel puţin 100 de petiţii în care solicita să i se facă dreptate. N-a fost luat însă în seamă decât foarte târziu. De aceea vă şi confirm faptul că atunci când m-am aflat la Târgu Jiu am aflat oficial despre ordinele date de la Craiova pentru efectuarea testelor ADN. Ceea ce s-a întâmplat în acest caz este de o gravitate fără precedent pentru că şi după ce au fost făcute testele lucrurile au fost lăsate aşa. Nimeni nu a cerut ca şi lui Avram să i se recolteze probe biologice pentru că dacă aceste lucruri se făceau până în 2007 şansele de tragere a lui la răspundere erau mult mai mari, faptele nefiind prescrise până în acel moment”, declară Marius Iacob.

Acesta mai spune că rechizitoriul la care lucrează va fi unul foarte interesant.

„Avram a fost ultima persoană care a văzut-o în viaţă pe fetiţa omorâtă în 1992, dar el a fost audiat doar de un subofiţer de la Poliţie, nici un superior sau procurorul de caz nefiind interesaţi să îl includă pe acesta în lista de suspecţi. Nici după 2004 lucrurile nu s-au schimbat pentru că el în continuare nu a fost considerat suspect, deşi era evident că în satul Pojogeni mai avuseseră loc alte crime al căror şir s-a încheiat doar după ce Avram a fost condamnat pentru una dintre ele“, a mai spus Iacob.

Mama lui Ţundrea, audiată în ancheta procurorului Iacob

Dosarul la care procurorul bucureştean Marius Iacob lucrează în ultimele săptămâni pentru a clarifica în totalitate „cazul Ţundrea” nu se va închide până când mama gorjeanului nu va fi şi ea audiată. Femeia este în vârstă, dar anchetatorii speră să afle de la ea amănunte pe care doar ei ar fi putut să i le spună fiul. Femeia va fi audiată, cel mai probabil, de un ofiţer care va veni special de la Bucureşti pentru a încerca să discute cu ea. De abia apoi Marius Iacob va finaliza rechizitoriul pe care o ţară întreagă îl aşteaptă pentru a vedea isprăvile procurorilor gorjeni din 1992, dar şi de după 2004, când Ţundrea a fost eliberat şi, culmea, Parchetul Gorj era condus chiar de procurorul care s-a ocupat de dosarul său, respectiv, Emil Moţa.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: