AZI: Conciliere la ITM Gorj, miting în Piaţa Prefecturii!

Sindicaliştii de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) se întâlnesc astăzi cu administraţia CE Oltenia şi inspectorii de muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj pentru conciliere, o etapă prevăzută de lege în cadrul unui conflict de muncă. Tot azi, 5.000 de mineri sunt aşteptaţi să protesteze în Piaţa Prefecturii Gorj împotriva administraţiei companiei energetice.

FNME a declanşat conflict de muncă deoarece sindicaliştii au fost nemulţumiţi de propunerile administraţiei CEO. La Divizia Minieră va avea loc o discuţie între sindicaliştii Dan Pârvulescu, Constantin Mitrescu, Marin Golea, Ion Feurdean şi Cristi Lădaru, din partea FNME, Aurel Medinţu, Adriana Vâlceanu şi Ion Ruşeţ, din partea administraţiei şi Alexandru Căruntu, Elena Diculescu şi Lidia Turtoi din partea ITM Gorj.

Dacă în urma acestor discuţii nu se va ajunge la un consens urmează medierea şi arbitrajul, etape ce trebuie făcute de sindicate, administraţie şi Ministerul muncii. Epuizarea tuturor formelor de discuţii duce la declanşarea grevei generale. În paralel, sindicatele scot în stradă 5.000 de mineri şi energeticieni nemulţumiţi de concedierile şi tăierile de drepturi anunţate de companie. (M.B.)

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: