Babele și RTV-ul

Nici condamnarea unui ministru în funcție nu a reușit să-i facă pe cei de la RTV, la sfârșitul săptămânii trecute, să se abată de la ceea ce ei considerau a fi subiectul principal al zilei: faptul că lui Gigi Becali nu i se acordă o permisie pentru a participa la înmormântarea mătușii sale. Corina Drăgotescu era cea mai vocală. Furioasă pentru că legea face referire clară la rude apropiate (soț/soție, fiu/fiică, mamă/tată), jurnalista a spus că instanța trebuie să țină cont că în comunitățile de machidoni relațiile familiale sunt mult mai strânse. La un moment dat, a ajuns chiar să reclame, în gura mare, încălcarea drepturilor minorității aromâne. Bine că s-a încheiat emisiunea, zău. Altfel doamna Drăgotescu ar fi ajuns în punctul în care ar fi asasinat-o pe mama sau nevasta lui Gigi Becali, doar ca acestuia să i se facă dreptate și să fie scos. Eventual și purtat un pic pe la televiziuni, ca să fie și ei recompensați cumva pentru eforturi.

De asemenea, se bătea mult apa-n piuă pe eroismul familiei lui Becali, care a fost tare asuprită de comuniști. Păi, nu știu, poate asta pentru că erau putred de bogați. V-ați gândit? Mai degrabă asta era, erau bogați, mira-m-aș să fie cazuri de disidenți care să fi murit în mizerie în familie. Mie mult mai eroică mi se pare bunică-mea, de exemplu, care deja este la al treilea bătrân care și-a pierdut mințile de care trebuie să aibă grijă. Pe gratis, și mai și muncește între timp. E drept, bunică-mea n-are piscină.

De altfel, chiar am sunat-o s-o liniștesc. Se îngrijorase că bătrânele din familii bune pot să moară fulgerător, în curte. Doar că Everdichia Becali a murit alunecând pe marginea piscinei (în care se îmbăia deseori) și căzând în apă, unde s-a înecat. Deci cred că mamaie-mea poate să stea liniștită. Ea ar putea cel mult să alunece în noroiul de la porc, dar, și dacă s-ar întâmpla, ar cădea pe moale. Un coteț nerânit poate face minuni în tehnica de securitate a muncii. Din păcate, pentru că lucrează în asemenea condiții sigure, bunică-mea nu are nici o șansă să ajungă pe RTV.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: