Băcilă, pregătit să devină tătic

Cosmin Băcilă n-a plecat cu restul pandurilor în Antalya. Mijlocaşul nu are din nou probleme la piciorul fracturat în septembrie 2011, ci se pregăteşte de un eveniment inedit în familie. Soţia îi va dărui primul copil, un băieţel, pe care Cosmin nu e decis dacă-l va îndruma către fotbal.

Băcilă va ajunge în Antalya duminică, odată cu Mamele, Nistor şi Răduţ. Mijlocaşul de 29 de ani speră să joace mai mult sub comanda lui Pustai decât a făcut-o cu Grigoraş în tur.

Reporter: Cosmin, te pregăteşti de un eveniment deosebit în familie...

Cosmin Băcilă: Urmează într-adevăr un eveniment special pentru mine, o să nască soţia, aştept să se întâmple şi apoi să ne bucurăm.

Rep.: O să-l faci fotbalist?

C.B.: Nu-l fac eu fotbalist, depinde de el ce vrea să se facă. Dacă o să-i placă şi o să iubească fotbalul, o să se facă, dacă nu, o să se facă altceva, eu ştiu? E grea viaţa de fotbalist, trebuie să-ţi placă, să iubeşti ceea ce faci, dacă nu-ţi place nu ai cum să te faci fotbalist. Sunt multe greutăţi, trebuie să treci peste ele.

Rep.: Cum v-aţi obişnuit cu Cristi Pustai ?

C.B.:  Da, când vine cineva străin este o schimbare, aşa e la fotbal, unii venim, alţii plecăm, important e să ne îndeplinim obiectivul indiferent cine e la echipă. N-o luăm de la zero, nici nu ştiu de unde o luăm. Important  e să începem de undeva, să facem treabă împreună. Avem o relaţie bună cu domnul Pustai, mergem înainte, important e să avem rezultate.

Rep.: Ce părere ai de noul obiectiv?

C.B.: Păi care e noul obiectiv?

Rep.: Clasarea între locurile 2-4, calificarea într-o cupă europeană...

C.B.:  Nu ştiu, nouă nu ni s-a adus la cunoştinţă nimic. Noi oricum jucăm să câştigăm fiecare meci, să sperăm că îndeplinim obiectivul, oricare ar fi acela.

Rep.: Ce părere ai de faptul că s-a decis ca Liga 1 să înceapă cu o săptămână mai devreme?

C.B.: Nu ştiu dacă o fi bine sau rău că returul începe mai devreme. Noi am început şi pregătirea mai târziu, dar nu cred că asta va conta.

Rep.: Contează şi rezultatele în amicalele din Antalya?

C.B.: Contează şi rezultatele din amicale. Cum joci acum, poate aşa o să joci şi în campionat. Până la urmă totuşi jocul de campionat e diferit faţă de unul amical. Într-un joc de pregătire mai apare oboseala, schimbări în echipă...

Rep.: În ciuda achiziţiilor, echipa pare mai slabă după plecarea lui Maxim

C.B.:  Mai slabă, mai bună fără Maxim, vom vedea. Oricum Maxim este o pierdere pentru echipă, transferul care s-a realizat mă gândesc că e foarte bun pentru el şi pentru club.

Rep.: Speri să joci mai mult în retur sub comanda noului antrenor?

C.B.:  Am jucat destul de puţin în tur, dar asta este, acum am trecut peste şi sper să joc mai mult în retur, chiar mi-e dor de fotbal.

„Pentru mine e un nou început, am trecut peste perioada grea pe care am avut-o şi mă gândesc numai la fotbal. Important e să câştigăm primul meci la Piatra Neamţ”. Cosmin Băcilă

25 – de minute a jucat Băcilă în primele 19 etape din acest sezon, o medie de 1,5 minute pe meci. Mijlocaşul de 29 de ani are 154 de meciuri în Liga 1 şi 10 goluri

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: