Băcilă reinventat!

Cosmin Băcilă revine în forţă! Mijlocaşul a bifat contra Iaşiului tot atâtea minute câte jucase în primele 22 de etape la un loc! Băcilă a fost preferat pentru prima oară în dauna lui Alex Grigoraş, iar asta s-a văzut imediat. Matulevicius a înscris golul 3 contra moldovenilor dintr-o centrare a lui Băcilă.

Băcilă era cel mai bun jucător al pandurilor înainte să fie accidentat groaznic de stelistul Gardoş. De atunci a trecut un an şi jumătate, iar mijlocaşul s-a chinuit să-şi convingă antrenorii că merită o nouă şansă.

A profitat de şansa primită

Băcilă a suferit mult în ultimele 18 luni. În septembrie 2011 se alegea cu fractură de tibie după o intervenţie nechibzuită a stelistului Gardoş. Era de aşteptat să revină pe teren după 6 luni, dar perioada s-a prelungit. Mijlocaşul de 29 de ani n-a mai jucat în returul campionatului trecut şi era aşteptat să revină în forţă după pregătirea de vară. Grigoraş a mizat însă foarte puţin pe el în turul actualului sezon iar situaţia părea să nu se schimbe după sosirea lui Pustai. Băcilă nu a prins lotul în primele 3 etape din 2013, dar la meciul cu Iaşi a fost introdus în minutul 65. Băcilă a dat o pasă de gol pentru Matulevicius şi a arătat o poftă bună de joc.„Mă bucur foarte mult pentru mine, că am revenit cu pasă de gol, aşteptam demult acest moment. Mă bucur că a câştigat echipa, eram într-un moment crucial şi cred că victoria este meritată”, crede Băcilă.

N-a avut loc de Grigoraş junior

Problema lui Băcilă până acum a fost concurenţa pe post cu Alex Grigoraş. Refăcut complet la un an după accidentare şi cu un plus evident de valoare faţă de Grigoraş junior, Băcilă a prins extrem de puţine minute în comparaţie cu fiul fostului antrenor. Aşa se face că de foarte multe ori Băcilă era uitat pe banca de rezerve sau chiar în tribună în timp ce Grigoraş cel mic juca meci de meci. După sosirea lui Pustai, Răduţ a fost preferat pe postul de extremă dreapta, iar Grigoraş junior introdus pe parcurs. Contra Iaşiului însă, pentru prima oară după foarte mult timp, Băcilă a prins lotul iar Alex Grigoraş a văzut meciul din tribună. „Mă aşteptam să-mi vină şi mie şansa. Eu am fost bine dintotdeauna, mi-am văzut de treabă, m-am pregătit în continuare şi nea Cristi mi-a acordat încredere la momentul oportun şi sper să confirm în continuare, nu că n-aş fi confirmat până acum...Asta e decizia antrenorului, eu o să joc când mă bage, sunt pregătit. Mi-am revenit sută la sută, decizia este la dânsul. Important e că echipa câştigă şi suntem pe drumul cel bun”, mai spune Băcilă.

25 – de minute a jucat Băcilă cu Iaşi, adică tot atâtea cât prinsese în total în primele 22 de etape!

645 – de minute a jucat Alex Grigoraş în cele 23 de etape de până acum, timp în care nu a marcat niciun gol

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: