Baciu vrea o echipă întinerită şi doar jucători tineri la Pandurii II

Strategia pentru acest sezon a antrenorului echipei Pandurii vizează atât echipa mare cât şi Pandurii II şi chiar şi centrul de juniori. Marius Baciu crede că tinerii din pepiniera proprie pot ajuta echipa să progreseze şi vrea ca aceştia să poată juca la Pandurii II. Din acest motiv tehnicianul a solicitat ca la Pandurii II să fie păstraţi doar jucători tineri care pot face cu timpul pasul către prima echipă.

Regulamentul cere echipelor din Liga a II-a să aibă permanent  pe teren doi jucători sub 21 de ani. Pandurii nu au avut în Liga I astfel de jucători tineri dar se speră că promovarea tinerilor de la Pandurii II va rezolva problema.

Voinea, Tătaru şi Rada, la prima echipă

Marius Baciu şi-a desemnat deja aleşii de la echipa a doua, acum urmând să decidă care dintre tinerii din lot vor face faţă unor meciuri de Liga a II-a. „Nu e greu să alegem tineri pentru echipă, e important să avem aici jucători care pot să facă faţă la Liga a II-a  Acum încep jocurile de verificare, o să triem şi o să vedem care dintre ei vor face faţă. E clar că vor fi doi jucători sub 21 de ani pe teren dar asta nu înseamnă că nu pot să apară chiar trei sau patru la un moment dat”. Dintre cei care l-au convins deja pe tehnicianul pandurilor că pot face faţă la prima echipă se numără cei doi fundaşi centrali, Rada şi Tătaru, precum şi atacantul Voinea: „Am văzut doi – trei jucători foarte interesanţi de la Pandurii II. Dar nu pot spune acum care vor juca însă care va fi în forma sportivă cea mai bună la momentul respectiv, acela va intra pe teren. Am remarcat însă câţiva jucători după jocul şcoală şi mă refer la Voinea, care 100 % va rămâne în anturajul echipei mari, la Tătaru şi la Rada”.

Va păstra un lot de 26 de jucători

Tehnicianul pandurilor a precizat că nu a avut surprize neplăcute la ultimul meci şcoală pentru că jucătorii au încercat să arate tot ce pot: „Surprize neplăcute nu pot să spun că au fost şi cred că toţi jucătorii şi-au dorit mult şi au încercat să facă absolut totul pentru a rămâne la Pandurii dar aşa e viaţa de fotbalist, nu pot decât 11 să joace”. Din lotul actual Baciu spune că va mai păstra doar 26 de jucători maxim, aseară însă toţi jucătorii fiind încă la pregătire: „Sper să reuşim să facem un lot de 25-26 de jucători plus ce mai avem la echipa a doua. Aşteptăm acum pe domnul preşedinte Condescu şi împreună cu domnul preşedinte executiv Pîrvulescu vom stabili exact  cam ce vreau eu şi ce am discutat şi la început despre echipa a doua”.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: