Baciu vrea să aibă la Pandurii jucători-pitbull

Pandurii au susţinut aseară încă un meci amical din seria de meciuri de verificare pe care antrenorul Marius Baciu le-a programat pentru a putea definitiva lotul. Doar o parte dintre jucătorii din lot au fost convocaţi pentru amicalul cu Pandurii II, Marius Baciu dorind să vadă la lucru doar tinerii din lot şi fotbaliştii asupra cărora nu s-a edificat. Scorul a fost 1-0 pentru Pandurii în meciul cu cea de-a doua echipă, acolo unde au evoluat şi o parte dintre jucătorii de la Pandurii trimişi zilele trecute la echipa a doua.

După ce au jucat marţi seară cu Minerul Mătăsari, aseară fotbaliştii mai experimentaţi din lot au primit o după-amiază liberă iar tinerii şi jucătorii aflaţi în probe au jucat un alt meci amical cu Pandurii II. În faţa celor care evoluează cu o seară înainte, jucătorii trimişi pe teren cu această ocazie au reuşit victoria prin golul lui Arrieta. După acest joc antrenorul Marius Baciu s-a mai decis asupra potenţialului a doi dintre fotbaliştii din lot, renunţând şi la Pârvu şi Militaru, jucători trimişi la echipa a doua. Cu o zi înainte tehnicianul renunţase la Ghindeanu şi Dedu, în locul acestora fiind convocaţi la prima echipă Deaconu şi Stanciu.

Sunt pe drumul cel bun cu pregătire

Tehnicianul a precizat că sunt o serie de jucători în lot care nu mai pot face faţă dar sunt şi jucători care au înţeles exact ce se doreşte de la ei: „Am văzut nişte jucători care ar putea face faţă la Pandurii, dar sunt şi câţiva care nu vor face faţă. Am exersat organizarea jocului şi am făcut asta şi la antrenamente. Am vrut să văd la jocul amical ce au înţeles. Am fost mulţumit de cei din prima repriză având în vedere că am avut doar două antrenamente tehnico-tactice. Avem jucători inteligenţi care pot face ceea ce le cerem noi, dar trebuie să muncim pentru că avem nevoie de mai multă omogenitate”, a explicat tehnicianul scoţând în evidenţă organizarea jocului: „Am remarcat la acest joc o organizare bună şi încercare a de face jocul rapid dar mai trebuie să acumulăm. Voi putea spune dacă sunt sau nu mulţumit după cantonamentul din Austria. Deocamdată pot spune doar că suntem pe un drum bun”.

Se renunţă zilnic la fotbaliştii care nu conving

Baciu a recunoscut că va mai avea la probe şi alţi jucători explicând că nu e prea târziu să se convingă asupra posibilităţilor acestora. „Nu este prea târziu pentru că de săptămâna viitoare mai avem şapte jocuri amicale de disputat, deci e timp suficient de acomodare. Până sâmbătă vom contura lotul. De săptămâna viitoare vom avea cam ceea ce vrem. Nu vreau să ne grăbim cu jucătorii pe care-i avem”, a precizat tehnicianul adăugând că este posibil în fiecare zi să se despartă de unii jucători care să treacă fie la echipa a doua, fie pe lista de transferări a clubului: „Vrem să analizăm evoluţia tuturor. Sunt nişte posturi pe care trebuie să mai aducem jucători pentru a avea concurenţă. Acum contează antrenamentele. Vreau să-i motivez pe jucători, să-i fac să înţeleagă că orice antrenament, orice joc, amical sau oficial, este important. Dacă nu-mi iese un antrenament sunt nemulţumit, aşa că sunt importante şi jocurile amicale”. Baciu a mai precizat că nu va fi niciodată mulţumit după un joc pierdut chiar dacă e vorba de un joc amical. Urmăresc şi mă interesează jucătorii tineri. „Chiar dacă vor mai apărea şi unul de 28-29 de ani. Mai avem nevoie şi de siguranţă, de jucători cu experienţă, dar ce vreau eu acum este tipul de jucător-pitbull. Vreau vână, nu doar să pozăm cum facem preluări. Fotbalul astăzi înseamnă dăruire la maxim”, a adăugat acesta.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: