Ultimul drum al profesorului Vasile Antonie

Profesorul Vasile Antonie a fost condus sâmbătă pe ultimul drum de sute de persoane: elevi, profesori, consilieri locali şi prieteni. Vasile Antonie a murit miercuri după-amiază după o luptă grea cu cancerul.

Cei care l-au cunoscut au putut să-i aprindă o lumânare la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ unde a fost depus.

Pe o vreme geroasă, sute de persoane s-au adunat în faţa liceului ca să-i aducă un ultim omagiu profesorului Vasile Antonie. Sute de persoane, profesori, elevi şi colegii din Consiliul Local Târgu-Jiu, au luat sâmbătă parte la slujba de înmormântare a lui Vasile Antonie. Cortegiul a plecat de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, acolo unde trupul neînsufleţit al lui Vasile Antonie a stat o zi. Peste zece ani acesta a fost profesor de fizică, dar a îndeplinit şi funcţia de director adjunct la CNTV, iar ultimul drum pe care l-a făcut a fost de la liceul în care a predat foarte mulţi ani. Moartea lui Bebe Antonie a întristat un oraş întreg, însă lipsa acestuia va fi simţită în special de familia sa, soţia şi cei doi copii.

Regretat de un oraş întreg

  

Omul bun şi profesorul priceput, Vasile Antonie şi-a câştigat dragostea şi respectul colegilor lui, care văd în moartea acestuia o pierdere imensă. „Dumnezeu alege pe cine ia la el şi pe cine nu, iar El când alege îi ia pe cei mai buni. Aşa a făcut şi cu Bebe. Este o durere de nedescris pierderea colegului şi a omului minunat Bebe Antonie. Prin prisma materiei pe care a predat-o, fizica, a privit mereu spre cer, iar de această dată a pornit într-acolo”, spunea cu lacrimi în ochi Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Bebe Antonie.

Nici preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu şi-a putut stăpâni lacrimile nici în faţa camerei. Acesta, ca şi ceilalţi a spus numai lucruri bune despre Vasile Antonie şi despre însemnătatea dispariţiei acestuia.

Vasile Antonie a murit miercuri după-amiază după ce a intrat în comă. Acesta a fost bolnav de o formă de cancer care l-a măcinat de aproape doi ani. Vasile Antonie a fost înmormântat la Cimitirul Municipal din Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: