Reţinut pentru că a furat vin bisericesc dintr-un locaş de cult

Un hoţ fără frica lui Dumnezeu a încălcat două porunci din Decalog “să nu furi” şi “să nu râvneşti la bunul altuia”. Toate acestea doar pentru a se aghesmui din vinul bisericesc folosit de preoţi la împărtăşanie. Bărbatul are 27 de ani şi a furat din biserică două sticle de vin şi banii din cutia milei. Instanţa a decis cercetarea în libertate.

Jean Cîrligeru din Samarineşti a profitat de faptul că preotul bisericii din Valea Poienii plecase acasă după ce a încheiat Liturghia, a spart un geam, a intrat în altar şi a dat iama la vin. În plus, a mai luat un aspirator defect şi monede în valoare de circa 10 lei. El a fost prins repede de poliţişti, care l-au reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul şi-a recunoscut fapta. „Am spart geamul de la biserică pentru a fura băutură”, a spus Jean Cîrligeru. 

Jean Cîrligeru este cunoscut în comună ca având probleme psihice. ”Locuieşte împreună cu părinţii, nu este căsătorit, ştiu doar că are probleme cu capul. În biserică erau cruci de argint, cazanul pe care l-am cumpărat cu 30 de milioane. Biserica a fost sfinţită anul acesta”, a spus Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: