Baia de Fier a câştigat 20 de hectare în platoul alpin

Comuna Baia de Fier din Gorj şi comuna Mălaia din judeţul Vâlcea au reușit să rezolve pe cale amiabilă problema grăniţuirii dintre cele două localități, problemă cu care ajunseseră în instanță. În urma acestei înţelegeri, comuna Baia de Fier a câştigat 20 de hectare de teren în zona platoului alpin.

Se pare că judeţul Gorj a rezolvat problema grăniţuirii o dată cu stingerea pe cale a amiabilă a litigiului teritorial cu judeţul Vâlcea, mai exact cu localitatea Mălaia. În acest caz este vorba de hotarul între comuna Baia de Fier și localitatea vâlceană, problemă cu care autorităţile din cele două comune ajunseseră în instanţă. În cele din urmă primarii au ajuns la o înţelegere, iar Baia de Fier a câştigat 20 de hectare de teren. „Era o problemă de hotar cu o diferenţă de 20 de hectare și se mergea pe două variante. Inclusiv cei de la OCPI aveau două variante. O linie de hotar stabilită prin 1986 și altă linie de hotar stabilită nu mai știu exact în ce an. Am căzut de comun acord la linia de hotar care s-a stabilit în 1968. S-a semnat un acord la nivel de primării și de județe. Pentru Baia de Fier însemnă stingerea acestui litigiu, ne știm granița exactă a localității. Din câte știu eu pentru județ aceasta rămăsese singura problemă cu hotarul dinspre Vâlcea. Comuna Baia de Fier a câştigat aproximativ 20 de hectare de teren“, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

Încă din vara trecută cele două primării Baia de Fier și Mălaia și-au marcat cu țăruși limitele teritoriale în zona Munților Parâng. Prefectul de Vâlcea susține că Gorjul s-a întins în județul vecin cu câteva hectare. „Cele două localități au graniță comună în zona platoului alpin. Aici cei din Gorj se întinseseră mai multe hectare în Vâlcea. Cele două primării și-au disputat aceste granițe, platoul alpin fiind folosit pentru crescătorii de vite. Litigiul ajunsese în instanță, dar s-a reușit, la începutul acestei săptămâni, ca, împreună cu serviciul juridic, cu oficiile de cadastru, să se identifice electronic granița din 1968", a declarat, prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: