Bălăeţ vrea cu orice preţ şi secţie de fotbal la CSM

Clubul Sportiv Municipal din Târgu Jiu va avea nevoie de un buget dublu sau chiar triplu faţă de primul an de existenţă. Pornit la drum cu două secţii, handbal şi baschet, noul club al primăriei va avea în curând chiar cinci secţii, directorul Robert Bălăeţ dorind şi o secţie de fotbal.

CSM Târgu Jiu va trebui să dubleze dacă nu chiar să tripleze bugetul, pentru că deja a înfiinţat încă două noi secţii, de atletism şi volei, şi va mai înfiinţa una. Chiar dacă criza a lovit mai toate cluburile din România, la CSM Târgu Jiu lucrurile merg din ce în ce mai bine şi apar noi secţii, lucru benefic mai ales pentru copii şi tinerii care pot astfel să practice sportul în mod organizat.

Fost fotbalist la cel mai înalt nivel, la Pandurii Târgu Jiu, directorul Robert Bălăeţ îşi doreşte cu orice preţ şi o secţie de fotbal, nu pentru a concura cele două echipe deja existente în Târgu Jiu, ci pentru a le oferi o pepinieră. După ce a înfiinţat deja secţii noi de atletism şi volei, directorul CSM face demersuri pentru a debloca situaţia, complicată din punct de vedere juridic, şi a înfiinţa o secţie de fotbal. „Îmi doresc enorm şi o secţie de fotbal şi peste două săptămâni o să mă deplasez la FRF pentru a clarifica anumite aspecte de legalitate a înfiinţării şi afilierii secţiei de fotbal a CSM-ului. Pentru că sunt anumite probleme şi paragrafe în regulamente care nu ne permit acest lucru”, a explicat Bălăeţ la Accent Tv, precizând că a demarat discuţii pe această temă cu responsabilii de la sectorul juvenil al federaţiei: „Am discutat şi este posibil să luăm o dispensă, şi atunci să intrăm şi noi, măcar la sectorul juvenil, la copii şi juniori. Mai mult nici nu ne permitem la ora asta pentru că nu avem nici banii necesari. Ideal ar fi să putem face dar rămâne să vedem ce răspuns vom primi de la FRF”.


Situaţia complicată la care se face referire este aceea că Primăria Târgu Jiu, prin Consiliul Local, este membru fondator la Pandurii Târgu Jiu şi regulamentele FRF nu permit ca două echipe să aibă acelaşi acţionar.


Situaţia aceasta se referă însă la echipele de seniori, căci pentru sectorul de copii situaţia nu ar fi atât de complicată. Acolo autoritatea la nivel local este a AJF Gorj, iar CSM ar avea nevoie doar de acordul asociaţiei locale pentru a înscrie grupe de copii in campionatele judeţene. Probleme apar doar dacă se doreşte înfiinţarea unei echipe de seniori sau dacă se merge şi mai departe cu juniorii la echipe de juniori republicani, atunci fiind necesară afilierea la FRF.

Clubul Sportiv Municipal din Târgu Jiu a înfiinţat şi în acest an două secţii, atletism şi volei, pe lângă cele două deja existente de handbal şi baschet, la care munca depusă a adus deja rezultate la primele competiţii. Înfiinţarea unei secţii de fotbal, chiar şi la nivelul juvenil, de copii şi juniori, ar fi benefică pentru Gorj, un judeţ cu două echipe în Liga 2 şi poate, în curând, două în Liga 3.

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: