Întreţinerea stadionului costă 20-40 de mii de euro

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, care a vizitat arena din Târgu Jiu în week-end, a dezvăluit care sunt costurile întreţinerii acesteia. Orădenii vor lua ca exemplu stadionul din Târgu Jiu şi s-au interesat mai ales de costurile de întreţinere care, la Târgu Jiu, sunt între 20 şi 40 de mii de euro.  

Spre deosebire de Târgu Jiu, unde se bat trei echipe pe un stadion, Oradea suferă la capitolul fotbal. Deşi edilul-șef Ilie Bolojan nu este un susținător al acestui fenomen, mai ales că nu are nici o echipă de fotbal în oraş, vrea să construiască un stadion asemănător celui de la Târgu Jiu.

Primarul Bolojan, nevoit să călătorească în această perioadă cu pandemia cu mașina, s-a decis ca în drumul de întoarcere de la București să treacă pe la Târgu Jiu, pentru o discuție cu edilul Marcel Romanescu despre noua arenă din orașul lui Brâncuși.

”Întorcându-mă de la București, m-am abătut pe la Târgu Jiu să mă documentez în ceea ce privește administrarea unui stadion. Îi mulţumesc domnului primar Romanescu pentru datele pe care mi le-a oferit şi pentru discuția bună pe care am avut-o. La Târgu Jiu, într-o lună de iarnă, întreținerea costă între 20 și 40 de mii euro, funcție de vremea de afară, fără cheltuielile cu salariile angajaților. Vara cheltuielile sunt compensate de chiriile încasate de la echipe pentru meciurile de fotbal. Analizând și celelalte stadioane, rezultă că la fiecare 10.000 de locuri cheltuielile de întreținere se încadrează între 100 și 150 de mii euro pe an, funcție și de ce funcțiuni are prevăzute și ce se organizează. Noul stadion ne-ar putea costa între 200 şi 300 de mii de euro pe an, fără salariile angajaților”, au fost concluziile lui Bolojan, care crede că investiţia în noul stadion se va ridica la peste 30 de milioane de euro, adică la fel ca cel de la Târgu Jiu chiar dacă cel de la Oradea va fi mai mare.

Oradea nu a mai fost reprezentantă, de la desființarea FC Bihor, produsă în 2016, în primele trei ligi fotbalistice ale României. Conform declaraţiilor primarului din Oradea întreţinerea stadionului din Târgu Jiu costă 20.000 de euro pe lună de iarnă, dar poate ajunge şi la 40.000 de euro, în funcţie de vreme, nefiind aici incluse şi salariile angajaţilor care stau la stadion sau a celor care înteţin gazonul.

De acoperirea cheltuielilor din închirierea stadionului, cel puţin iarna, nu poate fi vorba, pentru că nu se joacă meciuri de la începutul lui decembrie până la începutul lui martie. Iar la sumele modice pe care le plătesc echipele pentru a închiria terenul de la Târgu Jiu, e greu de crezut că s-ar putea acoperi nici cheltuielile de vară cu întreţinerea stadionului.

Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: