Prunariu: Pentru sportul de performanţă, anul este compromis

La Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu lucrurile nu sunt deloc clare în privința reluării activității sportive. Atleții, care sunt principalii performeri  ai clubului, dar și ceilalți sportivi, nu se pot antrena decât individual, iar despre o participare la competiţii nu se poate vorbi până în toamnă.

Directorul CS Pandurii crede că până în toamnă nu se va reveni la normal în sportul de performanţă. În ceea ce priveşte personalul clubului târgujian, club aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, Mihai Prunariu a precizat că se află acum în regin de telemuncă, dar sportivii încă nu se pot antrena la fel ca înainte de pandemie. „În ceea ce priveşte clubul sportiv Pandurii Târgu Jiu nu am reluat antrenamentele în mod organizat, sportivii se antrenează în mod individual în spaţii deschise. Nu ştim exact că se va întâmpla pe viitor. La club am primit un ordin al ministrului să continuăm programul de telemuncă, cu cei care nu sunt obligatoriu nevoiţi să vină la muncă, tocmai pentru a-i proteja. Am avut o discuţie cu personalul clubului  să vedem exact pe fiecare persoană fiecare ce poate face”, a precizat Prunariu, care consideră acest an compromis din punct de vedere al sportului de performanţă: „Din puncte de vedere al sportului de performanţă anul acesta este un an compromis. La nivelul loturilor naţionale, acolo unde există posibilitatea de a asigura medic, cantonamente, şi toate măsurile de siguranţă, s-a reluat pregătirea. Probabil campionate nu vom avea până în toamnă, dacă nu vor apărea alte probleme.Ceea ce e clar, este că sănătatea şi integritatea sportivilor şi a antrenorilor, precum şi a personalului din jurul lor, este mai importantă decât orice altceva. Pe noi, sportul, pandemia ne-a afectat enorm, campionatele au fost anulate sau îngheţate. Au fost amânate şi jocurile Olimpice cu un an de zile dacă, Doamne fereşte, se va întâmpla să crească din nou numărul de cazuri sau să apară din nou un vârf al pandemiei, ne vom întoarce de unde am plecat”.

Deocamdată doar o serie de atleţi şi-au reluat antrenamentele dar în regim individual, fiind foarte greu de respectat toate prevederile impuse de minister pentru a se relua antrenamentele la acest nivel.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: