Bălăşoiu nu dă prime salariaţilor CE Craiova

Angajaţii de la Complexul Energetic Craiova nu vor avea parte de prime de Paşti la fel de mari cum au colegii lor de la Turceni şi Rovinari. Directorul general al unităţii, Constantin Bălăşoiu, a făcut cunoscut că unitatea nu are prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă plata unor astfel de drepturi, aşa cum se întâmplă la unităţile similare din Gorj. Bălăşoiu spune că unitatea îşi va permite să le achite, probabil, angajaţilor săi, câte trei tichete cadou şi suma de 50 de lei pentru fiecare salariat.

Suma este de câteva ori mai mică decât cea de care vor avea parte angajaţii complexurilor energetice de la Turceni şi Rovinari. Fiecare dintre aceste unităţi oferă pentru un salariat bani sau tichete cadou de circa 600 de lei, situaţia fiind similară şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Constantin Bălăşoiu a făcut precizările respective după ce în presă au apărut unele informaţii conform cărora angajaţii săi ar beneficia de o primă echivalentă cu 90% din valoarea salariului mediu din unitate, ceea ce ar fi făcut ca suma încasată să fie foarte mare.

Bălăşoiu a menţionat chiar că unitatea pe care o conduce este în proces de trei ani cu toţi angajaţii pentru că aceştia solicită plata unor prime care sunt prevăzute în contractul colectiv pe ramură, dar nu şi în contractul colectiv pe unitate. Directorul general de la CE Craiova a fost desemnat şi şeful viitoarei companii energetice Electra, în care vor fi înglobate toate complexurile energetice din Oltenia, alături de unităţile miniere şi alţi producători de energie din ţară. Sindicatele şi viitoarea administraţie a Electra discută în această perioadă despre noul contract colectiv de muncă la nivel de unitate şi inclusiv despre viitoarele prime, minerii şi energeticienii primind în fiecare an astfel de stimulente.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: