Bancuri

Un tânăr fermier scoţian se însoară. După nuntă îşi face apariţia mama soţiei, care merge în inspecţie prin fermă. La un moment dat, măgarul fermei o loveşte cu copitele în cap pe mama soacră, trimiţând-o pe loc în lumea drepţilor. După înmormântare, pastorul, nedumerit, îl întreabă pe ginere:

- Dragul meu, ştiu că este un moment greu pentru voi, dar când primeai condoleanţele, am observat că la toate femeile dădeai din cap de sus în jos, iar la toţi bărbaţii - de la stânga la dreapta. Vrei să-mi spui şi mie de ce?

- Foarte simplu, părinte. Femeile îmi spuneau: „Ce tragedie cumplită“, iar eu spuneam „Aşa este“. În schimb, bărbaţii mă întrebau dacă închiriez măgarul, iar eu le spuneam: „Imposibil, am semnat deja contracte pentru dublul speranţei lui de viaţă“.

.............................

Un ardelean şi un oltean în tren. La un moment dat li se face foame, ardeleanul scoate slană, pită şi începe să mănânce. Olteanul scoate nişte fâţe de peşte, mănâncă puţin peşte şi pune grijuliu oasele pe un ziar... Ardeleanul îl vede şi-l întreabă:

- Mă, oltene, da’ ce faci cu oasele cele?

- Oohoo!.. oasele astea sunt foarte bune, deosebit de sănătoase, conţin fosfor şi asta ne face pe noi, oltenii, aşa deştepţi!

Stă ardeleanul, se gândeşte şi în final îi propune olteanului să facă schimb de mâncare. Olteanul se înfruptă din pită şi slană, iar ardeleanul, cu o figura scârbită, încearcă să ronţăie oasele de peşte...

- Oltene, bag samă că m-ai păcălit cu oasele astea de peşte...

- Păi vezi, nici n-ai gustat bine şi te-ai deşteptat!

.............................

Un doctor şi soţia lui au o ceartă foarte urâtă la micul dejun. Soţia neştiind cu ce să-l mai jignească, îi spune un adevăr dureros pentru un bărbat:

- Şi, dacă vrei să ştii, nici nu eşti foarte bun în pat, îi spune ea şi pleacă la lucru trântind uşa.

Pe la amiază, începe să-i pară rău şi sună acasă:

- Ce ţi-a trebuit aşa mult să răspunzi?

- Eram în pat.

- Şi ce făceai în pat la ora asta?

- Ceream o a doua opinie, spune soţul satisfăcut.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: