Bani alocaţi pentru biserica unde slujbele se ţin în subsol

Administraţia locală din Târgu Jiu a alocat suma de 150.000 lei pentru continuarea lucrărilor de execuţie la o biserică de pe raza municipiului Târgu Jiu. Autorităţile spun că enoriaşii sunt nevoiţi să stea înghesuiţi la slujbă, asta pentru că respectiva clădire este realizată doar până la nivel de demisol. Hotărârea prin care s-a aprobat finanţarea lucrărilor nu a primit avizul tuturor consilierilor locali. Consilierii Eduard Berca şi Mihai Paraschiv s-au abţinut la vot.  

Banii au fost alocaţi pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Biserica Parohiei Sfântul Nifon din cartierul Plopilor al municipiului Târgu Jiu. În referatul ataşat hotărârii, semnat de directoarea economică a primăriei, Narcisa Cristea, şi directorul tehnic, Marius Ionescu, se arată că lucrările au fost demarate în 2010 şi că nu au fost finalizate din lipsă de fonduri.

Biserica nu are nici acoperiş, spune viceprimarul Aurel Popescu. „Există această biserică, este realizată într-un anumit procent, în această perioadă de timp enoriaşii din acea zonă merg la slujba undeva la demisolul acestui lăcaş de cult, ne-au fost solicitaţi aceşti bani pentru realizarea acoperişului şi pentru crearea unui cadru corect pentru acest lăcaş. La slujbele religioase organizare la demisol participă de fiecare dată un număr mult prea mare de enoriaşi pentru acest spaţiu. Având în vedere adresa preotului prin care acesta solicită sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de construire şi condiţiile improprii constatate la faţa locului de desfăşurare a oficiului religios în demisolul clădirii, s-a aprobat, prin hotărâre a Consiliului Local Târgu-Jiu, alocarea acestei sume”, a spus viceprimarul.

Nu toţi consilierii locali au fost de acord ca primăria să plătească din bani publici lucrările de construcţie la un lăcaş de cult. „M-am abţinut pentru că după Revoluţie şi până în acest moment numărul de biserici în România s-a dublat şi consider că se pot autofinanţa şi pot să existe bani de la Patriarhie, Mitropolie, pentru a se construi”, a declarat Mihai Paraschiv, consilier local Târgu Jiu. 

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: