Bani de la Guvern pentru UATAA Motru

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a primit nu mai puţin de 3 milioane de lei de la Guvern, la sfârşitul anului trecut. Banii au fost alocaţi primăriei, cu direcţie precisă, pentru achiziţia de combustibil necesar la alimentarea uzinei. Vestea a venit cum nu se putea mai bine pentru conducerea uzinei, dat fiind faptul că numai restanţele la plata cărbunelui se ridică la câteva zeci de miliarde de lei vechi.

Cărbunele şi păcura procurată cu banii guvernamentali asigură căldura în casele motrenilor pentru cel puţin două luni, spune primarul municipiului Motru, Dorin Hanu. „În ultimele zile ale anului 2013, Guvernul României, prin hotărâre de Guvern, a alocat primăriei Motru suma de 3 milioane de lei pentru cumpărarea de combustibil pentru UATAA Motru. Jumătate din sumă a fost folosită pentru cumpărarea de păcură, iar cealaltă jumătate pentru cumpărarea de cărbune. La ora actuală, UATAA Motru, funcţionează pe combustibilul cumpărat de primăria Motru. Uzina era într-o situaţie destul de delicată, din cauza datoriilor, la Finanţe, la păcură, la cărbune. Acum, combustibilul este asigurat prin cumpărarea anticipată. Suma nu a putut fi folosită pentru plata restanţelor la furnizorii de combustibil. Ni s-a dat voie doar să cumpărăm combustibil de la aceiaşi furnizori de la care cumpără ei”, a spus Dorin Hanu, primarul din Motru.   

Restanţe

La începutul lunii noiembrie, uzina mai avea de achitat circa 6 milioane de lei către CE Oltenia pentru cărbunele livrat de la carierele Roşiuţa şi Lupoaia, folosit la producerea agentului termic. La finele anului trecut, datoriile pe care le avea de recuperat UATAA Motru de la cetăţeni ajungeau la circa 17 milioane de lei. Aceasta fiind şi principala cauză pentru care uzina înregistrează debite faţă de furnizorii de combustibil.

PROBLEMĂ

Locuitorii din Motru nu au avut căldură în ultimele 24 de ore, a declarat directorul UATAA, Eugen Corcoaţă. Acesta a spus că a fost oprită căldura din cauza unei revizii programate, dar că situaţia va fi remediată astăzi.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: