Primarii au planuri mari pentru 2014, dar nu au bani

Primarii din Gorj se plâng că nu au făcut mare lucru în primul an şi jumătate de mandat, din lipsă de bani, dar speră că guvernul va fi generos în 2014, an cu alegeri europarlamentare şi prezidenţiale.

Primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, are gânduri măreţe în ceea ce priveşte investiţiile la nivelul localităţii pentru anul în curs. Şi-a propus să modernizeze străzile din oraş, dar şi să reabiliteze spitalul orăşenesc. O parte din investiţii vrea să le realizeze cu bani de la bugetul local, altele cu bani guvernamentali sau europeni. La unele proiecte este nevoie de şi de cofinanţare. Edilul speră să fie sprijinit în demersurile sale de cei de la nivel central. În caz contrar, Mazilu ameninţă că nu va mai sprijini pe nimeni în campaniile viitoare. „Dacă cei care sunt la guvernare se respectă, o să ne amăgească cu nişte bănuţi, apropo de aceste două campanii electorale. Vreau să termin ceea ce am început, cu asfaltarea străzilor dintre blocuri, din bugetul local. Vreau să mă apuc de strada Pieţii, i-am făcut un proiect, pentru reabilitare. Am promis-o de atâta timp şi vreau să mă ţin de cuvânt. Apă şi canal pe strada Plopilor şi către Cărbuneşti Sat, extindere distribuţie apă în satul Cojani, în satul Rugi şi Tupşa- Puieşti. Am făcut proiectul pentru înlocuirea acoperişului primăriei care este într-o stare avansată de degradare. Începem să facem studiul de fezabilitate la un proiect european pentru modernizarea spitalului. Dacă guvernanţii mă sprijină, îi sprijin. Dacă nu vor face acest lucru, sprijinul meu către dumnealor va fi zero”, a spus Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Târg de animale la Tismana

Şi primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu are planuri mari pentru acest an. Printre cele mai arzătoare dorinţe ale sale pentru anul 2014 se numără înfiinţarea unui târg de animale în zonă. În prezent, cetăţenii pot să-şi vândă produsele şi animalele doar în judeţul vecin. „Am vrea să fie un an mai bun decât cel pe care l-am încheiat, să finalizăm mai multe obiective pe care ni le propunem, mă refer în special la lucrări de infrastructură. Avem două lucrări nefinalizate de înlocuire a conductei de apă, continuarea acoperirii cu covor asfaltic a străzii principale până spre mănăstire. Vrem să demarăm proiectele care vizează înfiinţarea Centrului Naţional de Informare Turistică şi modernizarea şi dotarea Casei de Cultură. Dorim să începem amenajarea târgului de animale la intrarea în localitate. Avem proiectarea făcută pentru reţeaua electrică şi pentru amenajarea târgului. E o dorinţă mai veche a cetăţenilor”, a spus primarul din Tismana.

Hanu: Până acum nu am făcut decât din vechile proiecte

Pe de altă parte, primarul din Motru, Dorin Hanu, ar vrea să ducă la îndeplinire promisiunile făcute cetăţenilor în campaniile electorale trecute. „Am vrea să facem ceva, pentru că până acum nu am făcut decât din vechile proiecte. Din cele cu care am mers în campania electorală n-am demarat niciunul. A trecut un an şi jumătate şi n-am făcut absolut nimic din proiectele pe care ni le-am propus, sperăm să le începem în 2014. Avem multe studii de fezabilitate şi aşteptăm pachetul prin care putem face cereri de finanţare. Vreau să termin ştrandul, e cam 70% realizat. Să terminăm reabilitarea ultimelor trei cartiere nereabilitate. Avem căminul social, care este aprobat spre finanţare. Avem proiectări pentru asfaltarea a două drumuri din satele aparţinătoare. Trebuie să terminăm şi Parcul Minerul, proiect blocat din lipsă de finanţare”, a spus Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.  

Bobaru: Continuăm ceea ce avem început

Primarul de la Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, spune că vrea să finalizeze vechile proiecte. Nu se avântă să facă planuri pentru noi investiţii până nu va şti cu exactitate de ce resurse financiare va dispune. „Obiectivele în principal sunt să continuăm ceea ce avem început şi o să trecem şi la obiective noi, dar numai după ce facem o analiză vis-a-vis de posibilităţile financiare. Ne dorim să finalizăm lucrările la campusul şcolar, sistematizarea centrului civic, începerea lucrărilor la ambulatoriul de specialitate cu finanţare europeană, finalizarea lucrărilor la cele două şcoli începute şi nefinalizate şi altele”, a precizat primarul Constantin Bobaru.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: