Gorjenii au luat cu asalt domeniul schiabil de la Vidra

Domeniul schiabil de la Vidra a fost iarna aceasta la mare căutare în rândul gorjenilor și nu numai. Pentru că nu a nins suficient, iar pârtiile de la Rânca sau din județele învecinate nu s-au ridicat la așteptările iubitorilor sporturilor de iarnă, aceștia au ales Vidra. Aici a fost zăpadă suficientă, iar calitatea pârtiilor este net superioară față de cele din Rânca, Straja sau Rusu, acolo unde administratorii au încercat să suplinească lipsa ninsorii cu tunurile de zăpadă.

Cea mai nouă stațiune montană din România, mult criticată înainte de inaugurare, este pe placul iubitorilor de schi din zona Olteniei și nu numai. Pentru că dispune  de pârtii de peste 9 kilometri, telegondolă, teleschi, dar și de zăpadă din abundență, domeniul schiabil Vidra Transalpina este pe placul iubitor sporturilor de iarnă. Aflată la 30 de kilometri de Petroșani și la 100 de kilometri de Râmnicu-Vâlcea, zona care se vrea a fi cea mai bună stațiune din România a fost vizitată în această perioadă de sute de gorjeni și nu numai. Faptul că la Rânca, dar și la Straja sau Rusu pârtiile au fost mult sub așteptările turiștilor, aceștia au ales să meargă la Vidra, unde este iarnă în toată regula, iar pârtiile sunt numai bune pentru schi sau snowboard. „Pârtiile de la Rânca nu se compară cu ce este aici. La Rânca este pentru începători, iar pârtia de pe Păpușa niciodată nu e practicabilă. La Rânca nu facem decât să ne stricăm echipamentele și să cheltuim bani degeaba, doar ca să zicem că am schiat. La Straja ar fi cât de cât bine, numai că nu a nins, iar tunurile de zăpadă nu fac față, iar la Rusu nici nu prea sunt. Singura soluție la îndemâna noastră este Vidra. Aici este ceva deosebit. Nu se compară cu nicio altă stațiune din țară, dacă luăm în calcul pârtiile de schi. Este ceva extraordinar”, a precizat Vlad Popescu, turist.

Turiștii speră să se dezvolte zona

Cei care s-au îndrăgostit de pârtiile de la Vidra speră ca proiectul de aici să continue și zona să fie amenajată ca o adevărată stațiune. „Sper ca acest proiect să de dezvolte în viitor. Zona este deosebită, peisajele îți taie respirația și cred că ar fi nevoie și de câteva pensiuni, dar construite cu cap și să se respecte legea, nu ca la Rânca. Cred că ne putem și noi mândri cu pârtia de la Vidra, așa cum fac austriecii cu ale lor. În plus tarifele, nu sunt foarte mari”, a spus un alt turist.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: