Bani în plus pentru reabilitarea Policlinicii Târgu Jiu

Consiliul Judeţean Gorj a suplimentat fondurile alocate drept cofinanţare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu”. Ion Călinoiu spune că este nevoie de cheltuieli suplimentare întrucât trebuie efectuate lucrări care n-au fost prevăzute în proiectul iniţial. De reabilitarea Policlinicii se ocupă o societate din Bucureşti, după ce Conexvil Rm. Vâlcea a intrat în insolvenţă, lăsând mai mult de jumătate din lucrări neefectuate.

Consiliul Judeţean Gorj a alocat suma de 387.889,77 lei pentru majorarea cofinanţării proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Jiu”. Autorităţile spun că se impune executarea unor lucrări neprevăzute în proiectul iniţial. „Policlinica avea o limită cu laboratorul, un hol la parter, care nu a fost prins în proiect. Acum trebuie să reabilităm şi partea aceea pentru a fi o continuitate între Policlinică şi laborator. Evident, lucrările vor fi executate tot de acelaşi constructor. La ora actuală, lucrările de reabilitare a Policlinicii sunt finalizate în proporţie de 93%”, a declarat Ion Călinoiu.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se precizează că lucrările neprevăzute vizează instalaţiile sanitare şi instalaţii electrice. „După identificarea circuitelor electrice, s-a constatat că în tablourile electrice actuale există improvizaţii, fiind frecvente cazurile în care mai multe circuite sunt legate pe acelaşi dispozitiv de protecţie, ceea ce contravine normativelor tehnice în vigoare. În acest sens, se impune modificarea schemelor iniţial elaborate, cu dimensionarea corespunzătoare a tablourilor electrice, respectiv cu preluarea tuturor circuitelor electrice, eventuale dezafectări, inclusiv cele ce aparţin zonelor ce nu fac obiectul proiectului, în vederea asigurării unei funcţionări optime şi în condiţii de siguranţă. Pe perioada întreruperii lucrărilor la obiectivul de investiţie, pentru funcţionarea corespunzătoare a instalaţiei termice, a fost necesară acoperirea, pe perioada convenţională de timp friguros, a canalului de agent termic, fapt ce a condus la imposibilitatea efectuării de măsurători exacte pentru completarea circuitelor aferente instalaţiei de apă rece şi apă caldă menajeră, inclusiv fitingurile aferente, motiv pentru care s-a impus întregirea circuitului de ţeavă zincată 4 (inclusiv fitingurile aferente, pentru conectarea acesteia la intrarea, respectiv ieşirea din canalul termic), reanalizarea cantităţilor pentru finalizarea lucrărilor la instalaţiile de apă rece şi apă caldă menajeră, precum şi pentru realizarea cuplărilor de apă rece şi apă caldă din vechiul circuit pe circuitul nou”, se arată în expunerea de motive.

Lucrările de reabilitare a Policlinicii Târgu Jiu au fost demarate în anul 2011 de către Conexvil Rm. Vâlcea, însă la sfârşitul anului 2013 constructorul a intrat în insolvenţă, după ce a efectuat aproximativ jumătate din lucrări. Investiţia a fost reluată, la începutul acestui an, de către SC Novaintermed SRL, din Bucureşti, singurul participant la licitaţia organizată de Consiliului Judeţean. Valoarea contractului câştigat de SC Novaintermed SRL a fost de 6.898.056,70 de lei. 

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: