Bani pentru a muta grădinarii din Roşia de Amaradia din modul

Nici jumătate dintre şcolile propuse pentru finanţare de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj nu au primit bani de la Guvern. Deşi luna trecută a fost trimisă la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului o listă cu 51 de unităţi de învăţământ care aveau nevoie de bani pentru plata lucrărilor efectuate şi neplătite sau pentru obiecte de investiţie, doar pentru 21 s-au alocat fonduri. Concret, printr-o Hotărâre de Guvern emisă recent, pentru lucrări de reabilitare şi investiţii la şcoli s-au alocat 1.210.000 lei, în loc de 4.500.000 lei, cât au fost solicitaţi.

Doar 21 de unităţi şcolare din judeţul Gorj vor primi bani pentru reabilitări şi lucrări de investiţii până la sfârşitul anului şcolar. Cele mai mari sume, câte 200.000 lei, au fost alocate pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Motru şi pentru lucrări de investiţii la Grupul Şcolar Industrial din Roşia de Amaradia. De asemenea, câte 100.000 lei vor primi Şcoala Primară Nr.2 din Peşteana Jiu şi Şcoala Generală Moi din comuna Bâlteni. De asemenea, pentru Şcoala generală Câlnicul de Sus din comuna Câlnic se vor aloca 50.000 lei, pentru Şcoala Primară Ursoaia din Negomir 50.000 lei, pentru Şcoala primară Glodeni din Bălăneşti se vor aloca 10.000 lei, pentru Şcoala Generală Negreni din Licurici 40.000 lei, iar pentru Şcoala Generală „Ion Vîlceanu” din Dragoteşti se vor aloca 40.000 lei. Cu toate că IŞJ Gorj propusese ca pentru campusul şcolar de la Grupul Şcolar Industrial „Constantin Brâncuşi” din Peştişani să se aloce 1.200.000 lei, acesta a primit doar 50.000 lei.

Veste bună pentru grădinarii de la Roşia

Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia că pentru a atrage aceşti bani s-a deplasat personal la Ministerul Educaţiei. „Personal am fost la Bucureşti pentru a solicita aceşti bani. La Sitoaia grădiniţa funcţionează într-un modul, iar copii învaţă în condiţii improprii. Aşa că aceşti bani, respectiv 15 mii lei, o să-i folosim pentru a reabilita un imobil în care să îi mutăm pe copii. Vreau să spun că în pardoseala de la modul sunt găuri şi există pericolul ca pe acolo să intre animale”, spune Liviu Cotojman. De asemenea, o parte dintre banii alocaţi în urma acestei hotărâri vor fi folosiţi pentru decontarea cheltuielilor efectuate la zidul de sprijin şi pentru lucrările efectuate la Şcoala Primară Rugetu. „O să achităm o parte din suma restantă pentru lucrările efectuate la zidul de sprijin. Până acum s-a efectuat doar 80% din lucrare, iar valoarea acesteia se ridică la suma de 11 miliarde de lei vechi”, mai menţionează Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

FĂRĂ BANI

Nu au primit bani pentru Şcoala Generală Bolboşi, Şcoala Generală Cărpinişi, Şcoala Generală Săcelu, Şcoala Generală Slivileşti, Şcoala Generală Radoş, Şcoala Generală Cruşeţ, Şcoala Generală Ioneşti, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: