Bani pentru îndiguirea Jiului

Repartiția banilor pentru localitățile afectate de inundații a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, municipiul Târgu Jiu a primit suma de 7 milioane de lei pentru îndiguirea Jiului. Este vorba despre zona dinspre localitatea Bălești și Drăguțești.

Inundațiile de luna trecută au afectat mai multe localități din Gorj. Guvernul a alocat bani pentru a se crea un zid pe malul drept al Jiului pe zona dinspre Bălești-Drăguțești, acolo unde exista groapa de gunoi a municipiului Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a spus că acești bani sunt bineveniți, ținând cont de probleme create de Jiu.

”Din fondul repartizat pentru situații de urgență, municipiul Târgu Jiu a primit suma de 7 milioane de lei pentru îndiguirea Jiului. Vorbim de zona dinspre Bălești și Drăguțești. Săptămâna trecută s-a făcut solicitarea către Guvernul României și am primit confirmarea faptul că ne-au fost alocate cele 7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de pe malul Jiului din acea zonă. Este o sumă care ne ajută, mai ales că au fost probleme în zona respectivă. Lucrarea presupune crearea unui zid pe malul drept al Jiului, acolo unde la limita cu localitatea Bălești, apa a săpat permanent în mal, existând riscul să ia vechea groapă de gunoi a orașului”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

În perioada următoare se va realiza proiectul, iar mai apoi se va scoate la licitație.

Vizualizări: 916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: