Banii ajung cu ţârâita la angajaţii DGASPC

Salariaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj mai au de aşteptat mult şi bine până ce îşi vor vedea banii câştigaţi în instanţă. Bani există, spun cei din administraţie, însă aceştia vor ajunge la cei peste 1000 de  angajaţi cu ţârâita. Prima tranşă din drepturile salariale a ajuns la oameni, însă aceştia sunt nemulţumiţi de sumele mici.

Datoria instituţiei către cei peste 1000 de salariaţi care şi-au câştigat drepturile în instanţă se ridică la 36 de milioane de lei vechi. Bani pentru angajaţii DGASPC Gorj sunt, dar doar pe hârtie, motiv pentru care aceştia îşi vor primi sumele cuvenite în tranşe. „Banii există pe hârtie. Banii există în buget, dar nu existau bani lichizi datorită acestor planificări. Banii lichizi sunt planificaţi pe trimestre. Tot ce am planificat pentru trimestru sunt aceşti bani, circa 1.800.000 lei vechi, pe care îi vor primi salariaţii de la toate centrele, asta însemnând două milioane lei de fiecare”, afirmă Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj. Abia într-un an de zile s-ar putea plăti întreaga sumă de bani angajaţilor.

Prima tranşă, plătită

Abia ieri cei peste 1000 de angajaţi au intrat în posesia primei tranşe de bani, adică câte două milioane de lei vechi pentru fiecare. „Nu mai poţi spune adevărul. Şi dacă îl spui tot la fel se întâmplă şi la un moment dat eşti dezamăgit, scârbit. Numai pe o lună de zile se primesc banii. Sperăm ca în scurt timp să primim şi diferenţa pentru că salariile noastre sunt foarte, foarte mici”, spune Elena Mărculescu, angajată DGASPC Gorj. Cei 200 de lei primiţi de către fiecare angajat al DGASPC Gorj reprezintă norma de hrană şi refacerea capacităţii pentru o lună.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: