Banii pentru colindătorii din decembrie, aprobaţi în ianuarie

Încă o dată autorităţile locale din Târgu Jiu s-au întins mai mult de cât le este plapuma. Consilierii locali au votat ieri suplimentarea cu 10 mii lei a sumei alocate la sfârşitul anului trecut pentru colindătorii care s-au perindat pe la primărie. O situaţie similară a existat şi cu ocazia manifestărilor organizate de municipalitate pe data de 1 octombrie, de Ziua Vârstnicului. 

Nu mai puţin de 130.000 lei au alocat autorităţile locale din Târgu Jiu pentru manifestările organizate în luna decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Suma nu a fost însă suficientă. “Având în vedere numărul mare de colindători, precum şi acţiunile din luna decembrie 2013, vă rugăm să aprobaţi suplimentarea cu 10.000 lei a sumei iniţiale aprobate prin HCL nr.329/28.10.2013, pentru sărbătorile de iarnă”, se arată în referatul semnat de directorul economic, Narcisa Cristea.

Au existat totuşi şi consilieri care nu au fost de acord cu suplimentarea sumei. Consilierii Eduard Berca şi Nicolae Daviţoiu au votat împotriva adoptării hotărârii, iar consilierii PP-DD Maria Popescu, Ramona Birău, Constantin Buleteanu şi liberalii Matei Nădrag şi Mihai Paraschiv s-au abţinut la vot. „În şedinţele de comisii am solicitat aparatului primăriei să ne prezinte documentele justificative ale cheltuielilor, facturile de achiziţie ale produselor, numărul de pachete şi tot ce s-a făcut legat de această cheltuială. Ni s-a spus că nu există facturi, că există doar devize, ceea ce e absurd. Eu consider că nu este o activitate transparentă, motiv pentru care m-am abţinut pentru că nu ştiu unde s-au dus banii şi pe ce”, a spus Mihai Paraschiv, consilier local din partea PNL.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: