Banţa (PNL): Cârciumaru e în picaj!

Liberalul Victor Banţa spune că liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este în picaj. Banţa a declarat pentru Radio Infinit că l-ar putea bate pe primarul Cârciumaru în cursa pentru primăria Târgu Jiu. Mai mult decât atât, fostul prefect a mai spus şi că PNL ar putea câştiga majoritatea în Consiliul Judeţean în 2016.

Reporter: Câte locuri în consilii credeţi că poate să obţină PNL?

Victor Banţa: Dacă eu voi fi candidat la primărie, 30% din voturile aduse şi pentru Consiliul Judeţean vor veni din primăria Târgu Jiu, din municipiu. Deci, 30% din aceste voturi vor veni cu siguranţă de aici şi mai vin 30% din judeţ, 60%. Asta înseamnă 18-19 consilieri.

Rep.: Cum puteţi spera la atât de mult?

V.B.: Foarte simplu. Pentru că am gloanţe şi eu şi colegii mei de partid şi avem şi măciuci pentru băieţii ăştia hegemoniști care s-au instalat și care au ocupat Târgu Jiu și județul Gorj, care trebuiesc dați laoparte. Și cum? În momentul de față, trebuie o revoluție în Târgu Jiu. Nu merge așa, hai să vorbim cu frumosul și cu hai să luăm scamele de pe gulerul lui X sau lui Y.

Rep.: Ce trebuie făcut pentru un rezultat cât mai bun?

V.B.: Ca să ieși primar pe un singur tur de scrutin trebuie să fi primul, că e un singur tur. Ori primarul în funcție, dacă mai candidează, are un nucleu al lui, pentru că nu poți să negi o activitate de 3 mandate sau câte are. Sunt niște oameni pe care i-a mulțumit. Într-o viață nu poți să mulțumești nici pe toată lumea, nici să mulțumești o suficiență, sau să te ocupi numai de asta, dar vreau să zic, orice primar într-o localitate are și el acolo un nucleu al lui dur peste care trebuie să treci.

Rep.: La cât este primarul Florin Cârciumaru, în procente?

V.B.: Dacă pe USL a fost la 50 și ceva la sută, a mai scăzut jumătate. Eu zic că undeva 25-30% acum, în scădere. Problema nu este la cât e Florin Cârciumaru, problema este dacă este pe trend crescător sau descrescător. Ori domnul Cârciumaru este pe trend descrescător, de multă vreme, nu de acum. Acum e în picaj. Așteptați un pic să se limpezească apele politice peste tot în PNL, fiecare candidat trebuie să vină cu un program, să spună ce are de gând, ce vrea să facă, cum vrea să facă, să-și expună vizibil lucrurile astea și să afle multă lume și după aceea ne măsurăm.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: