Banţa intră în cursa pentru preşedinţia CJ

Fostul prefect Victor Banţa este interesat de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Banţa spune că este pregătit să concureze cu oricare dintre colegii săi din vechiul PNL sau vechiul PDL. Consilierul liberal îi vede ca potenţial contracandidaţi atât pe Gheorghe Orzan şi Dan Vâlceanu, cât pe primarii din fostele ramuri ale PNL. Votul decisiv îl va da însă sondajul de opinie. Banţa a vorbit şi despre condiţiile pe care trebuie să îndeplinească aspiranţii la funcţia de preşedinte al CJ Gorj.

Rep.: S-au anunţat alegeri indirecte pentru 2016. Sunteţi interesat pentru o candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean în aceste condiţii?

V.B: Nu vorbim numai de alegere indirectă, am spus din capul locului că sunt adeptul unui vot popular. Dar, indiferent de modul în care ar fi ales preşedintele Consiliului Judeţean, aş fi interesat de această funcţie. Sunt consilier judeţean de trei ani şi nu văd de ce n-aş putea candida. O posibilă candidatură a mea ar putea fi validată numai dacă şi numai dacă ar fi validată de un sondaj prealabil, făcut corect şi cu profesionalism.

Rep.: Ştiţi ce condiţii trebuie îndeplinite de persoanele interesate de o candidatură pentru funcţia de preşedinte al CJ Gorj?

V.B.: În primul rând, persoanele interesate trebuie să-şi manifeste intenţia de a candida, să aibă un program politic, o strategie de dezvoltare a judeţului Gorj, care să nu fie bazată pe minerit şi energie. Persoanele respective vor fi validate de forurile de conducere ale partidului şi confirmate de un sondaj, asta este regula la toate partidele.

Rep.: Pe cine vedeţi drept contracandidaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean, din rândul colegilor dumneavoastră?

V.B.: Deocamdată, nu s-au făcut propuneri şi nu şi-a manifestat nimeni intenţia în acest sens. După părerea mea, de la vechiul PDL îl văd ca potenţial candidat pe Dan Vâlceanu, iar de la vechiul PNL pe Gheorghe Orzan. De asemenea, sunt îndreptăţiţi să candideze atât anumiţi primari PNL, cât şi primari PDL, însă nu vreau să fac nominalizări pentru a nu supăra pe unul sau pe altul. Fiecare dintre potenţialii candidaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean trebuie să aibă şi o activitate în spate, în domeniul lor de activitate. În orice caz, în ceea ce mă priveşte sunt pregătit să concurez cu oricare dintre colegii din actualul PNL. Eu am făcut deja strategia de dezvoltare a judeţului Gorj. În luna decembrie 2013, am susţinut teza de doctorat cu tema „Strategia de dezvoltare regională durabilă”, cu studiu de caz regiunea de nord a Olteniei.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: