Romanescu nu mai vrea contract de comodat cu Pandurii

Primarul Marcel Romanescu nu este de acord să semneze un nou contract de comodat cu Pandurii Târgu Jiu. Echipa locală a investit milioane de euro în baza sportivă, şi chiar şi în terenul de joc din incinta stadionului, dar acum nu se mai poate folosi de aceste investiţii pentru care Primăria Târgu Jiu ia bani din închirierea lor.

Primarul Marcel Romanescu a purtat o discuție cu responsabilii Clubului Pandurii Târgu Jiu şi le-a propus acestora o altă modalitate de a folosi terenurile din cadrul Complexului Sportiv Municipal, fără contract de comodat cum au solicitat cei de la Pandurii.

Primarul municipiului preferă un contract de dare în folosință a bazei sportive către Pandurii. „Am vorbit cu reprezentanţii primăriei şi cu domnul Mincă, directorul Direcţiei de Patrimoniu, şi încercăm să îi convingem să refacă solicitarea către noi pentru darea în folosinţă a celor trei terenuri din Complexul Sportiv pe perioada derulării sezonului 2020 – 2021. Voi propune Consiliului Local folosirea de către clubul Pandurii a bazei sportive, în anul competițional următor. Ştiu că trebuie să înainteze o adresă către FRF în care să obţină acordul nostru pentru folosirea bazei sportive şi acest lucru îl vom face. Am avut o discuţie cu cei de la Pandurii şi cred că ne-am înţeles. Până la urmă, interesul clubului ar trebui să fie acela de a putea folosi, în condiții financiare, foarte bune, baza sportivă”, a spus primarul Romanescu.

Acesta aşteaptă şi decizia instanţei în cazul contractului de comodat: „Nu știu dacă îi va încălzi foarte mult încheierea uni nou contract de comodat atâta timp cât suntem încă în instanţă. Vedem exact ce va stabili instanţa, dacă se mai prelungeşte contractul de comodat sau dacă va rămâne aşa cum a stabilit Consiliul Local, reziliat, la momentul la care s-a finalizat acea perioadă”.

Pandurii ar putea avea câştig de cauză în cazul contractului de comodat şi, dacă vor obţine derularea acestuia pentru încă cinci ani, atunci orice activitate ce s-ar desfăşura pe terenul de joc sau pe cele de antrenament, ar putea avea loc doar cu acordul clubului Pandurii. Pentru perioada în care stadionul s-a aflat în construcție, există un proces în derulare la instanța de judecată iar până la finalizarea acestuia Pandurii va beneficia de terenurile din incinta stadionului.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: